Skip to main content

Prezzemolo & Vitale - Παλέρμο

Για την εξασφάλιση της αποθήκευσης προϊόντων σε χαμηλές και μεσαίες θερμοκρασίες και της παροχής κλιματισμού στο νέο κατάστημα Prezzemolo & Vitale, που άνοιξε στο ιστορικό κέντρο του Παλέρμο, εγκαταστάθηκε ένα σύστημα που αποτελείται από μονάδες Daikin Zeas και VRV.

Ένα υψηλής ποιότητας κατάστημα τροφίμων με μονάδες ψύξης του συστήματος Daikin Zeas

Ένα νέο κατάστημα Prezzemolo & Vitale άνοιξε πρόσφατα στο ιστορικό κέντρο του Παλέρμο στο οποίο στόχος είναι η ικανοποίηση του πελάτη μέσω εξαιρετικών προϊόντων, προσεκτικών και επαγγελματικών υπηρεσιών. Τα καταστήματα τροφίμων Prezzemolo & Vitale έχουν σχεδιαστεί μέχρι την μικρότερη λεπτομέρεια για τη δημιουργία περιβαλλόντων που είναι άνετα, γνώριμα και ταυτόχρονα λειτουργικά για να καλωσορίζουν του πελάτες που εστιάζουν στην ποιότητα, την ηθική και αγαπάνε το φαγητό.

Κάθε κατάστημα Prezzemolo & Vitale είναι επίσης προσεκτικά οργανωμένο για την παρουσίαση κάθε προϊόντος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για να γίνονται τα ψώνια όσο πιο άνετα γίνεται. Για την εκπλήρωση αυτών των αναγκών επελέγη το σύστημα Daikin Zeas το οποίο μπορεί να εξασφαλίζει σωστή ακουστική και κλιματική άνεση καθώς και 24-ωρη ψύξη των ανοιχτών και κλειστών ερμαρίων ψύξης και των βιτρινών με τη βοήθεια τριών συντελεστών: την τεχνολογία Inverter, τις εξαιρετικά μικρές διαστάσεις των μονάδων συμπύκνωσης και το χαμηλό τους επίπεδο θορύβου.

Η λύση για ακουστική άνεση και για τις απαιτήσεις χώρου

Οι ψυκτικές μονάδες συμπύκνωσης είναι η καρδιά των συστημάτων ψύξης για οποιοδήποτε τύπο καταστήματος, σούπερ μάρκετ, εστιατόριο, ξενοδοχείο ή εγκατάσταση παραγωγής τροφίμων. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συχνά στα κέντρα των πόλεων, το κατάστημα Prezzemolo & Vitale αντιμετώπισε κάποιους περιορισμούς σε ότι αφορά το χώρο που αντιστοιχεί στις εξωτερικές μονάδες του συστήματος ψύξης για τους ψυκτικούς θαλάμους, τα ερμάρια ψύξης και για το σύστημα κλιματισμού.

Η λύση που θα μπορούσε να εκπληρώσει τις ανάγκες του καταστήματος τροφίμων στο Παλέρμο με τον καλύτερο τρόπο αποφασίστηκε ότι είναι το σύστημα Daikin Zeas που αποτελείται από μονάδες συμπύκνωσης εξαιρετικά μικρών διαστάσεων κατάλληλα τοποθετημένες επάνω σε μια μικρή πλατφόρμα που βλέπει στην εσωτερική αυλή του κτιρίου. Μαζί με τις δύο μονάδες Zeas εγκαταστάθηκε ένα σύστημα VRV για την ενεργοποίηση των εσωτερικών μονάδων τύπου κασέτας 4 κατευθύνσεων για τον κλιματισμό του εσωτερικού του καταστήματος τροφίμων.

Οι μονάδες συμπύκνωσης μεσαίας και χαμηλής θερμοκρασίας Zeas δημιουργήθηκαν από την Daikin για την παροχή θερμοκρασιών από +10 °C έως -45 °C. Είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με ένα βιομηχανικό σχέδιο παρόμοιο με αυτό των μονάδων Daikin VRV, οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως στον κλάδο υπηρεσιών κλιματισμού, όπως συμβαίνει και στο κατάστημα Prezzemolo & Vitale. Το σύστημα Zeas εφαρμόζει την αρχή VRV (Μεταβλητός Όγκος Ψυκτικού) με τεχνολογία Inverter και για την ψύξη και το πλεονέκτημά του έγκειται στο γεγονός ότι ανταποκρίνεται πολύ πιο γρήγορα σε διακυμάνσεις φορτίων σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα, χωρίς καμία απώλεια απόδοσης. Έτσι αποδεικνύεται ιδιαίτερα κατάλληλο όταν υπάρχει η ανάγκη διατήρησης των σωστών θερμοκρασιών για ανοιχτά και κλειστά ερμάρια προθήκες ψύξης τα οποία για το λόγο αυτό επηρεάζονται σημαντικά από τις συνθήκες περιβάλλοντος, οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν συχνά και όταν υπάρχουν ψυκτικοί θάλαμοι που υπόκεινται σε συχνή διακίνηση προϊόντων και συνεπώς σε μεγάλες διακυμάνσεις του φορτίου θέρμανσης. Τέλος το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου των συστημάτων Daikin Zeas τα καθιστά κατάλληλα για εγκατάσταση σε καταστήματα τροφίμων όλων των μεγεθών καθώς είναι εξοπλισμένα με συμπιεστές με ηχομόνωση υψηλής ποιότητας, χάρη στον έλεγχο inverter μέσω του οποίου διατηρείται χαμηλή η ταχύτητα ανεμιστήρα ενώ ταυτόχρονα πληρούνται οι απαιτήσεις ψύξης. Η ηχητική στάθμη μπορεί να ρυθμιστεί σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις ή την ώρα της ημέρας. Τη νύχτα για παράδειγμα μπορούν να μειωθούν οι μέγιστες ταχύτητες ανεμιστήρων ώστε να μειώνεται ο θόρυβος, με περιορισμένη μόνο απώλεια της απόδοσης ψύξης. Οι ανεμιστήρες έχουν πτερύγια και γρίλιες σχεδιασμένα ειδικά για τη μείωση του στροβιλισμού και του θορύβου.

Υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα για βιώσιμες δραστηριότητες

Και από την άποψη του οικονομικού οφέλους, η χρήση αθόρυβων και αποδοτικών συστημάτων κλιματισμού και ψύξης ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των ιδιοκτητών του καταστήματος Prezzemolo & Vitale καθώς τα συστήματα Zeas μπορούν να διασφαλίσουν εξοικονόμηση ενέργειας μεταξύ 30% και 50% σε σύγκριση με την κατανάλωση ενός συστήματος on/off. Χάρη στην τεχνολογία σπειροειδών DC Inverter συμπιεστών και των ανεμιστήρων των εξωτερικών μονάδων είναι εφικτή σημαντική μείωση της κατανάλωσης σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μονάδες και επιτρέπεται ένας μέγιστος έλεγχος των μεταβλητών φορτίων στα ερμάρια ψύξης. Η βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας των συστημάτων ψύξης της Daikin είναι εφικτή χάρη στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας (Economizer) η οποία αυξάνει την απόδοση του εξατμιστή χωρίς να απαιτείται υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς μειώνεται η θερμοκρασία κατάθλιψης με την εξοικονόμηση της ενέργειας και την παροχή πλεονεκτημάτων στον συμπιεστή. Μια μείωση στην εξωτερική θερμοκρασία και στο φορτίο στη μονάδα συμπύκνωσης θα προκαλέσει αυτόματη αλλαγή της ταχύτητας του συμπιεστή inverter, του ανεμιστήρα και της θερμοκρασίας συμπύκνωσης.

Στις μονάδες Zeas για παράδειγμα η ρυθμισμένη θερμοκρασία εξάτμισης μπορεί να αυξηθεί μέσω ενός εξωτερικού σήματος. Προς αποφυγή κινδύνου εμφάνισης παγετού στα προϊόντα κατά τη νυχτερινή λειτουργία, η θερμοκρασία εξάτμισης των μονάδων Zeas μπορεί να αυξηθεί έως το μέγιστο 3 °C πάνω από τη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Με τον τρόπο αυτό οι μονάδες Zeas μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση της θερμοκρασίας των προϊόντων στην απαιτούμενη θερμοκρασία φύλαξης, αυξάνοντας το φορτίο ψύξης μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου που απαιτείται για ψύξη. Όταν επιτευχθούν οι απαραίτητες θερμοκρασίες, η κατανάλωση φορτίου και ενέργειας μειώνεται.

Τελικά συμπεράσματα

Η τεχνολογία Inverter υψηλής απόδοσης των συστημάτων Daikin Zeas αναπαριστά την πιο οικονομική λύση για καταστήματα τροφίμων καθώς προσφέρει πρωτοποριακή τεχνολογία ψύξης για πλήρη αξιοπιστία και δυνατότητα ελέγχου με το μικρότερο αποτύπωμα, εύκολη εγκατάσταση και μέγιστη ενεργειακή αποδοτικότητα με μείωση των εκπομπών CO2 και του λειτουργικού κόστους. Χάρη στις μονάδες συμπύκνωσης που είναι εξαιρετικά αθόρυβες, το σύστημα Daikin Zeas είναι κατάλληλο για εγκατάσταση οπουδήποτε, ακόμα και σε κέντρα πόλεων.

Συνεντεύξεις με πρόσωπα - κλειδιά

Giusi Vitale, ιδιοκτήτης του καταστήματος Prezzemolo & Vitale

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καταστήματος που μόλις ανοίξατε;

«Η εταιρεία μας ασχολείται με το λιανεμπόριο. Διαθέτουμε σούπερ μάρκετ στα οποία πουλάμε κλασικά, οργανικά, τοπικά και εξαιρετικά προϊόντα. Η ανάγκη για ένα κατάλληλο σύστημα προέκυψε όταν ανοίξαμε αυτό το κατάστημα, διότι εκτός του ότι έπρεπε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και τη χαμηλή κατανάλωση, έπρεπε να λύσουμε και το πρόβλημα της έλλειψης χώρου. Βρισκόμαστε στο ιστορικό κέντρο του Παλέρμο, το οποίο προστατεύεται από τη Διεύθυνση πολιτιστικής κληρονομιάς, σε έναν πεζόδρομο, οπότε φαντάζεστε πόσο δύσκολο ήταν να τοποθετήσουμε τις μονάδες εκτός του κτιρίου. Η λύση της Daikin μας προτάθηκε από το εξουσιοδοτημένο μας κέντρο σέρβις της Daikin, το οποίο πρότεινε την εγκατάσταση αυτού του συστήματος. Στηριχθήκαμε στην εμπειρία της Daikin διότι πιστεύω ότι η επιλογή ενός κατασκευαστή συστήματος που μπορεί μεταξύ άλλων να εξασφαλίσει επαρκή εξυπηρέτηση μετά την πώληση είναι εξαιρετικά σημαντική.»

Giuseppe Rubino, ιδιοκτήτης του V.R.C. Cold S.r.l. of Palermo

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από τη χρήση των συστημάτων ψύξης της Daikin;

«Το σύστημα ψύξης λειτουργεί μέσω δύο μονάδων Zeas οι οποίες έκαναν δυνατό το διαχωρισμό των δύο συστημάτων ψύξης και περιόρισαν τις διαστάσεις των εξωτερικών μονάδων. Η σημαντικότερη προϋπόθεση ήταν ότι τα χρησιμοποιούμενα συστήματα έπρεπε να έχουν επαρκή ισχύ ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ψύξης όλου του καταστήματος. Επίσης έπρεπε να διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως χαμηλά επίπεδα θορύβου και τη δυνατότητα τοποθέτησης των εξωτερικών μονάδων ακόμα και σε στενούς χώρους, κάτι που είναι συνηθισμένο σε καταστήματα λιανικής στα κέντρα πόλεων. Για αυτούς τους λόγους επιλέξαμε την Daikin διότι οι μονάδες Zeas μας επέτρεψαν να ανταποκριθούμε στην ψύξη των τροφίμων και στις ανάγκες κλιματισμού χάρη στην αισθητική και τις διαστάσεις τους που μοιάζουν με της μονάδας VRV. Αποδείχθηκαν ιδανικές για αυτή την εφαρμογή. Χάρη στην τεχνολογία Inverter των συμπιεστών και των ανεμιστήρων, το σύστημα διασφαλίζει και χαμηλά επίπεδα θορύβου.»

Φύλλο αναφοράς - Κατάστημα Prezzemolo & Vitale

▪ Τύπος συστήματος: Σύστημα ψύξης Daikin Zeas και σύστημα κλιματισμού Daikin VRV συνδεδεμένο σε μονάδες κασετών 4 κατευθύνσεων

▪ Τοποθεσία: Παλέρμο

▪ Εγκατάσταση συστήματος: Giuseppe Rubino, V.R.C. Cold S.r.l. of Palermo

Σχετικά άρθρα

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Εικονικό Κέντρο Εμπειρίας της Daikin

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Χρειάζεστε βοήθεια;