Skip to main content

Οικιακές μονάδες εξαερισμού

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη λύση CHRV για οικιστικά κτίρια

Εξαερισμός

bg-image

Τα συστήματα εξαερισμού εξασφαλίζουν βέλτιστες συνθήκες κλιματισμού παρέχοντας ένα φρέσκο, υγιές και άνετο περιβάλλον για κτίρια όλων των διαστάσεων και διαφορετικές εφαρμογές.

Σε έναν εντελώς κλειστό χώρο σε ένα κτίριο ο αέρας δεν μπορεί να εισέρχεται/εξέρχεται εύκολα με αποτέλεσμα οι ρύποι αέρα να παραμένουν και να συσσωρεύονται στο χώρο αυτό. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία των ανθρώπων στο δωμάτιο. Ο εξαερισμός είναι βασικός για την αραίωση και απομάκρυνση αυτών των ρύπων αέρα.

Ένα καλά συντηρημένο σύστημα εξαερισμού και μια επαρκής ταχύτητα εναλλαγής αέρα έχει αποδειχθεί ότι είναι μια αποτελεσματική λύση για την προστασία των ανθρώπων από επιμολυντές, συμπεριλαμβανομένων των ιών.

Αυτοί οι ρύποι είναι γενικά:

 • CO2
 • Υγρασία
 • Χημικές εκπομπές (VOC)

Η μέτρηση του CO 2 και της σχετικής υγρασίας γίνεται ως εξής:

 • CO2 (PPM):
  Το CO2 είναι ένα αέριο παρόν στον αέρα και παράγεται από οιονδήποτε ζωντανό οργανισμό που αναπνέει. Η μέση συγκέντρωση CO2 στον αέρα περιβάλλοντος είναι 300-400 ppm.
Απεικόνιση σχετικά με τη μέση συγκέντρωση CO2.

 • > 1200ppm = η ποιότητα εσωτερικού αέρα είναι ΦΤΩΧΗ
 • 1000-1200 ppm = η ποιότητα εσωτερικού αέρα είναι ΑΠΟΔΕΚΤΗ
 • < 1000 ppm = η ποιότητα εσωτερικού αέρα είναι ΥΓΙΗΣ
 • ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ (RH %):
  Πρόκειται για την αναλογία της μερικής πίεσης ατμού προς την τάση ατμών ισορροπίας του νερού σε μια δοθείσα θερμοκρασία.
Απεικόνιση για την σχετική υγρασία.

 • > 70% = ο αέρας είναι ΠΟΛΥ ΥΓΡΟΣ
 • 30-70% = ο αέρας είναι ΚΑΛΟΣ
 • < 30% = ο αέρας είναι ΠΟΛΥ ΞΗΡΟΣ

Τεχνολογικό κόνσεπτ CHRV

Κόνσεπτ «Κεντρικός εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας» (CHRV)

Απεικόνιση που δείχνει το σύστημα εξαερισμού 2 ζωνών

Σύστημα εξαερισμού 2 ζωνών

Οι αισθητήρες παρακολουθούν από κοντά την παρουσία και τη δραστηριότητα του ενοίκου στην κατοικία με τη βοήθεια αισθητήρων CO2 ή/και υγρασίας. Έτσι είναι δυνατή μια αυτοματοποιημένη ανίχνευση της χρονικής στιγμής εξαερισμού, της τοποθεσίας εξαερισμού (ζώνη ημέρας ή ζώνη νύχτας) και της σχετικής ποσότητας.

Ένας έλεγχος και των δύο ζωνών ξεχωριστά με μια ενσωματωμένη βαλβίδα μειώνει σημαντικά την κατανάλωση μέσω των ανεμιστήρων EC, γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε υψηλότερη ενεργειακή μείωση και σε μια ενεργειακή σήμανση Α+.

Κύρια πλεονεκτήματα της τεχνολογίας CHRV

Ενεργειακή απόδοση

 • Ο καθαρός αέρας περνάει μέσα από τον εναλλάκτη θερμότητας προτού τροφοδοτηθεί
 • Παράκαμψη για απόδοση Free Cooling
 • Πιθανότητα συστήματος ελέγχου 2 ζωνών

Ποιότητα εσωτερικού αέρα

 • Υψηλή απόδοση φιλτραρίσματος
 • Αισθητήρες CO2 / υγρασίας

Μονάδα DUCO

Άνεση

 • Είναι δυνατόν έτσι το χειμώνα ο αέρας επιστροφής να διοχετεύει το μεγαλύτερο ποσοστό της θερμότητας στον εισερχόμενο καθαρό αέρα
 • Πιθανότητα προθέρμανσης του καθαρού αέρα το χειμώνα

Γιατί DUCO;

Η DUCO προσφέρει λύσεις άκρο με άκρο

Κατάστημα One-stop για τη λύση σας εξαερισμού άκρο σε άκρο

Ολοκληρωμένη σειρά μονάδων Κεντρικού εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας (CHRV), αγωγών και αξεσουάρ.

Έξυπνος έλεγχος ζήτησης

Γίνεται εξαερισμός στο χώρο μόνο όταν είναι απαραίτητο και στη σωστή ποσότητα. Η συγκέντρωση CO2 και η υγρασία αέρα χρησιμοποιούνται ενδεικτικά. Έτσι αποφεύγετε περιττή απώλεια θερμότητας με ταυτόχρονη διασφάλιση ενός βέλτιστου κλίματος εσωτερικών χώρων.

Ένα από τα πιο αθόρυβα συστήματα

Ένα άνετο κλίμα εσωτερικών χώρων δημιουργείται με εντελώς αθόρυβα συστήματα εξαερισμού. Η DUCO διαπρέπει στην ακουστική τόσο στον αέρα παροχής όσο και στον αποβαλλόμενο αέρα.

Αυτόματη βαθμονόμηση

Η αυτόματη βαθμονόμηση, κατά την οποία η τεχνολογία μέτρησης και ρύθμισης βασίζεται στις αρχές της βαθμονόμησης υπό συνεχή πίεση, προσφέρει πάντα 100% εγγύηση για ένα ποιοτικό τελικό αποτέλεσμα και μεταφράζεται σε 50% εξοικονόμηση στο χρόνο εγκατάστασης για τον εγκαταστάτη.

Συνδεσιμότητα

Με το προαιρετικό Communcation Print έχετε την επιλογή να επιτρέψετε στα συστήματα εξαερισμού DUCO να επικοινωνούν μέσω ModBus ή/και Ethernet. Η ενσωμάτωση του ModBus διευκολύνει τη διασύνδεση τους σε ένα σύστημα διαχείρισης κτιρίου.

Υψηλή απόδοση μετατροπής ενέργειας

Ο συνδυασμός φίλτρων δυναμικής διανομής αέρα και εναλλακτών θερμότητας υψηλής απόδοσης επιφέρει εξαιρετικά υψηλό δείκτη απόδοσης.

Μόνο στην Daikin

Μια γυναίκα χαλαρώνει στον καναπέ

Χάρη στην DUCO, η Daikin προσφέρει κεντρικά συστήματα HRV με μια ενσωματωμένη βαλβίδα 2 ζωνών. Με την έκδοση 2 ζωνών του DucoBox Energy Premium, η γκάμα προϊόντων της Daikin διευρύνεται με ένα μοναδικό σύστημα εξαερισμού με ενσωματωμένο έλεγχο 2 ζωνών. Εάν μια συγκεκριμένη ζώνη δεν απαιτεί εξαερισμό, δεν πραγματοποιείται εξαερισμός σε αυτή τη ζώνη. Οι λογικές συνέπειες είναι εξοικονόμηση στη θέρμανση, χαμηλότερη κατανάλωση και άνεση θορύβου για την ίδια τη μονάδα (χαμηλότερη rpm).

Αισθητήρες ανιχνεύουν διεξοδικά τις κινήσεις των ενοίκων σε όλη την οικία. Έτσι διαπιστώνεται αυτόματα πού, πότε και σε ποιο βαθμό απαιτείται εξαερισμός.

Ελέγχοντας τις δύο ζώνες ξεχωριστά με μια ενσωματωμένη βαλβίδα, η κατανάλωση των ανεμιστήρων EC μειώνεται αρκετά, γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε ενεργειακή σήμανση A+.

 • Βέλτιστη ποιότητα εσωτερικού αέρα, ενεργειακά με τον πιο βελτιστοποιημένο τρόπο χάρη στον έλεγχο 2 ζωνών
 • Το πιο αθόρυβο σύστημα εξαερισμού στην αγορά
 • Αυτόματη βαθμονόμηση

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Εικονικό Κέντρο Εμπειρίας της Daikin

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Χρειάζεστε βοήθεια;