Skip to main content

Daikin Red Dot Products 31.07.2018

Η DAIKIN ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ RED DOT DESIGN AWARDS

Μετά την πρόσφατη επιτυχία της στα IF Design Awards, η  Daikin Europe, παγκόσμιος ηγέτης στο ιδανικό κλίμα αναγνωρίστηκε με σημαντικές διακρίσεις στα φετινά Red Dot Design Awards

Σημαντική Διάκριση

Το διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα Red Dot είναι μία σημαντική διάκριση. Ο διαγωνισμός  Red Dot Awards είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στο χώρο του design, που αναγνωρίζει την ποιότητα και την πρωτοπορία από τη δεκαετία του 90 μέχρι σήμερα.

Φέτος, σχεδιαστές και κατασκευαστές από 59 χώρες κατέθεσαν συμμετοχές με 6,300 προϊόντα, τα οποία αξιολογήθηκαν και δοκιμάστηκαν από μία ισχυρή 40μελή Επιτροπή, που πέρασε από μία εκτενή διαδικασία βαθμολόγησης αρκετών ημερών. Τα προϊόντα βαθμολογούνται από τους κριτές σε επίπεδο καινοτομίας, λειτουργικότητας, ποιότητας, αντοχής.

Τέσσερα προϊόντα θέρμανσης της Daikin* και το νέο κλιματιστικό Stylish βραβεύτηκαν με τη διάκριση “Red Dot” το 2018.

Αντλία θερμότητας Daikin Altherma 3

Το Daikin Altherma 3  είναι η πρώτη αντλία θερμότητας αέρα νερού, που συνδυάζει υψηλής ποιότητας συμπιεστές με ψυκτικό υγρό R-32 και λειτουργίες που προσαρμόζονται ανάλογα με τον καιρό, για υψηλές επιδόσεις και συνθήκες άνεσης κλιματισμού με χαμηλό κόστος.

Οι εξωτερικές μονάδες είναι συμβατές με μια σειρά διακριτικών και κομψών μονάδων εσωτερικού χώρου. Η λειτουργία έξυπνου ελέγχου προσφέρει ακριβή και εύκολη διαμόρφωση και παράλληλα  δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω της εφαρμογής Online Controller.

Daikin Altherma 3 Επίτοιχη Μονάδα Θέρμανσης

Διαθέτοντας όλα τα πλεονεκτήματα της σειράς Daikin Altherma 3, η επίτοιχη μονάδα με τις μικρές της διαστάσεις μπορεί να συνδεθεί με ένα δοχείο ζεστού νερού χρήσης, επιτρέποντας την πιο ευέλικτη εγκατάσταση.

Λέβητας συμπύκνωσης αερίου Daikin D2CND

Η συσκευή D2CND είναι ένας λέβητας συμπύκνωσης αερίου για θέρμανση και ζεστά νερά χρήσης, κατάλληλος για διαμερίσματα και μονοκατοικίες, προσφέρει ευελιξία στην εγκατάσταση, ειδική αντιπαγετική προστασία, και βαθμό ηλεκτρικής προστασίας IPX5D, που  καθιστά εφικτή την εγκατάσταση του λέβητα οπουδήποτε εσωτερικά και εξωτερικά.

Με βαθμό απόδοσης που αγγίζει το  109%,  υψηλό εύρος διαβάθμισης (1:8) με δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής της ισχύος, προσφέρει απίστευτη οικονομία στη χρήση. Για ακόμη μεγαλύτερη άνεση, ο λέβητας D2TND, μπορεί να συνδεθεί με δοχείο αποθήκευσης για τη παραγωγή ζεστού νερού. Ο λέβητας έχει τη δυνατότητα να ελεγχθεί από απόσταση μέσω της εφαρμογής Daikin smart online controller.

Κλιματιστικό Stylish

Οι κορυφαίες ενεργειακές αποδόσεις έως Α+++ του νέου Stylish αποδεικνύουν πως η απόδοση και η πολυτέλεια μπορούν πλέον να συνδυαστούν. Χάρη στα ολοκαίνουργια σχεδιαστικά στοιχεία, το Stylish είναι ένα από τα πιο αποδοτικά κλιματιστικά που διατίθενται σήμερα στην αγορά ενώ παράλληλα το νέο ψυκτικό μέσο  R-32 που χρησιμοποιεί εγγυάται μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η νέα σειρά Stylish δηλώνει την κομψότητά της με άκρως διακριτικό τρόπο. Με διαστάσεις μόλις (πλάτος x βάθος x ύψος) 798 x 189 x 295 mm αποτελεί την πιο λεπτή και μικρή σε διαστάσεις μονάδα της αγοράς στην συγκεκριμένη κατηγορία. Είναι διαθέσιμη σε τρία διαφορετικά χρώματα: κατάλευκο ματ, ασημί/ανθρακί και μαύρο του ξύλου. Το κάλυμμα της μονάδας μετακινείται παράλληλα στο σώμα διατηρώντας την ξεχωριστή, κομψή εμφάνιση της κατά την λειτουργία ενώ την ίδια στιγμή οι στρογγυλεμένες γωνίες προσθέτουν μια ξεχωριστή πινελιά στη γενική αισθητική της μονάδας.

Ασύρματο Χειριστήριο

Το νέο, εξελιγμένο ενσύρματο χειριστήριο της Daikin έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης σε συνδυασμό με κομψή και μοντέρνα εμφάνιση. Οι διαστάσεις του και η επιλογή τριών  χρωμάτων προσφέρουν μία διακριτική λύση που ταιριάζει με κάθε στυλ διακόσμησης εσωτερικού χώρου. Το κομψό του περίβλημα κρύβει την τεχνολογία υπεροχής της Daikin που προσφέρει εργονομικό έλεγχο καθιστώντας εύκολη την προσαρμογή στις προσωπικές σας συνθήκες άνεσης. Με χρήση smartphone (επικοινωνία Bluetooth) τόσο οι χρήστες όσο και οι εγκαταστάτες μπορούν εύκολα να χειριστούν και να παραμετροποιήσουν το σύστημα κλιματισμού.

Γιορτάζοντας το ωραίο design

O καθηγητής Dr. Peter Zec, ιδρυτής και CEO του θεσμού των Red Dot Award είπε:

 “Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους νικητές  για τη διάκριση στα Red Dot Award: Product Design 2018. Η επιτυχία στο διαγωνισμό επιβεβαιώνει την καλή ποιότητα design των προϊόντων και αποδεικνύει ότι οι εταιρίες είναι στο σωστό δρόμο. Όταν αναφέρομαι στο design, εννοώ κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Όλα τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από υψηλή λειτουργικότητα. Αυτό αποδεικνύει ότι οι σχεδιαστές έχουν κατανοήσει τα προϊόντα και τις ανάγκες τους.

Ο κ. Patrick Crombez, Γενικός Διευθυντής της Μονάδας Heating and Renewables της Daikin Europe προσθέτει:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το σπουδαίο βραβείο που αναγνωρίζει τη θέση της  Daikin στην κορυφή της κατάταξης του ευρωπαϊκού design και την αφοσίωσή μας στην ανάπτυξη προϊόντων που εστιάζουν στην ποιότητα και στη λειτουργικότητα”.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε www.red-dot.de

* Έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Agency Yellow Design gmbh, το οποίο δραστηριοποιείται διεθνώς στη στρατηγική design και στην ανάπτυξη προϊόντων με έδρα του Pforzheim στη Γερμανία και γραφεία στο Τόκυο. Βασικοί τομείς ενδιαφέροντος είναι οι στρατηγικές αειφορίας και  οι ενσωματωμένες λύσεις προϊόντων.  Η yellow design έχει κερδίσει πάνω από 130  βραβεία design και καινοτομία.  Για περισσότερες πληροφορίες Christine Sternad, sternad@yellowdesign.com

 

Πληροφορίες για την DAIKIN

Η βιομηχανία DAIKIN ιδρύθηκε το 1924 στην Ιαπωνία και με την παρουσία της συνέβαλε αποφασιστικά στην πρόοδο και στην εξέλιξη του κλάδου. Η DAIKIN διαθέτει περισσότερες από 80 μονάδες παραγωγής και 213 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Η ανοδική πορεία της εταιρείας και η εδραίωσή της στον παγκόσμιο χάρτη αποτυπώνεται στον συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών, ο οποίος το 2015 άγγιξε τα €15.366 δις συνολικά και τα €2.109 δις στην Ευρώπη. Η εταιρεία επενδύει επίσης στο προσωπικό της, το οποίο αυξάνεται συνεχώς και ανέρχεται σήμερα σε σχεδόν 60.800 εργαζόμενους παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου 6.100 εργάζονται στην DAIKIN Europe N.V. και στις θυγατρικές της, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τις ανάγκες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η πρωτοποριακή ανάπτυξη προϊόντων και η ασυναγώνιστη ποιότητα και ευελιξία των ολοκληρωμένων λύσεων, η εξαιρετική αποδοτικότητα των συμπιεστών και η τεχνολογία inverter, μέχρι οι πρόσφατες καινοτομίες στα ψυκτικά μέσα και στο σχεδιασμό προϊόντων για εποχιακή απόδοση, κατατάσσουν τη DAIKIN στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής αποδοτικότητας και της καινοτομίας.

 DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς Α.Ε

Η DAIKIN ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στην δεκαετία του 1980, ενώ το 2004 ιδρύθηκε το DAIKIN Europe Γραφείο Ελλάδος. Το 2006 η DAIKIN Europe Γραφείο Ελλάδος μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική του ομίλου της DAIKIN με την επωνυμία: DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς ΑΕ, πιστοποιώντας τη σημαντική της θέση στην αγορά της χώρας. Στόχοι της εταιρείας είναι  η εδραίωσή της ως νούμερο 1 κατασκευαστή συστημάτων κλιματισμού στην αγορά, η προώθηση της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων της, η συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού δικτύου πωλήσεων και η βελτίωση των υπηρεσιών πριν και μετά την πώληση.

 

 

 

Related articles

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Εικονικό Κέντρο Εμπειρίας της Daikin

Χρειάζεστε βοήθεια;

Χρειάζεστε βοήθεια;