Skip to main content

Daikin ΔΤ R-32 03.09.2018

Η DAIKIN καινοτομεί και δείχνει το δρόμο ξανά παρουσιάζοντας τους παγκοσμίως πρώτους ψύκτες με ψυκτικό μέσο R-32 

H  πρώτη εταιρία παγκοσμίως που παρουσίασε τη νέα γενιά αερόψυκτων ψυκτών με scroll συμπιεστή και οικολογικό ψυκτικό μέσο R-32

Η νέα σειρά ψυκτών ακούει στο όνομα EWAT-B και είναι εξοπλισμένη με το νέο οικολογικό μέσο R-32. Η γκάμα της συγκεκριμένης σειράς έχει μεγάλο εύρος με ψυκτική ισχύ από 80 έως 700KW και μία πλήρη σειρά αξεσουάρ και πρόσθετου εξοπλισμού η οποία της δίνει τη δυνατότητα να καλύψει ακόμα και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές.

Συγκρινόμενη με την προηγούμενη σειρά ψυκτών με ψυκτικό μέσο R-410a παρουσιάζει πρακτικά πλεονεκτήματα τα οποία την καθιστούν ασυναγώνιστη. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής :

·Ο υψηλότερος εποχιακός βαθμός απόδοσης (SEER) κατά μέσο όρο 10%, με τον οποίο επιτυγχάνεται η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας μέσω χαμηλότερης κατανάλωσης ρεύματος, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία Ecodesign Lot 21.

·Οι μικρότερες διαστάσεις συμπυκνωτή και κατ’ επέκταση ολόκληρης της μονάδας για την εξυπηρέτηση της βέλτιστης χωροταξίας και οικονομίας χώρου στην περιοχή τοποθέτησης της μονάδας.

Η περιβαλλοντική πολιτική της DAIKIN επιτάσσει την προκαταβολική εναρμόνιση της γκάμας της με τις τρέχουσες Ευρωπαϊκές οδηγίες. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία διαχείρισης ψυκτικών ρευστών “F-GAS”, κάνοντας χρήση του R-32 (η χημική του ονομασία είναι διφλορομεθάνιο) μειώνεται δραστικά ο δείκτης δυναμικού υπερθέρμανσης του πλανήτη (Global Warming Potential) στο 675, πολύ χαμηλότερος από τον αντίστοιχο του R410a που είναι 2088.

Η DAIKIN είναι η πρώτη εταιρία η οποία παρουσίασε το ψυκτικό μέσο R-32 στην αγορά του κλιματισμού με τα οικιακά κλιματιστικά το 2012, τα ημικεντρικά τρία χρόνια αργότερα και τις

οικιακές Αντλίες Θερμότητας τον περασμένο χρόνο. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017, η DAIKIN είχε διαθέσει περισσότερες από 12 εκατομμύρια μονάδες με R-32 σε πάνω από 50 χώρες.

Χάρη στη χαμηλή κλάση ευφλεξιμότητας (A2L σύμφωνα με το πρότυπο ISO817), το R-32 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων νερού (ψύκτες, Αντλίες Θερμότητας). Επιπρόσθετα, το R-32 δεν είναι μείγμα και έτσι ως μονοδιάστατο ρευστό μπορεί να ανακυκλωθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί ώστε να είναι πλήρως φιλικό προς το περιβάλλον.

Η νέα σειρά ψυκτών της DAIKIN είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις απόδοσης (Silver και Gold) και συνδυάζεται με τρεις εκδόσεις ήχου (Standard, Low και Reduced) καθιστώντας έτσι την κάθε λύση πλήρως παραμετροποιήσιμη ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της εκάστοτε εφαρμογής.

Μία πλήρη σειρά αξεσουάρ και πρόσθετου εξοπλισμού της δίνει τη δυνατότητα να καλύψει ακόμα και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Το σύστημα μερικής ή ολικής ανάκτησης θερμότητας για δωρεάν παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης, το ενσωματωμένο υδροστάσιο εντός του αποτυπώματος της μονάδας και η μεταβλητή παροχή του πρωτεύοντος υδραυλικού δικτύου είναι μερικά ενδεικτικά.

Η νέα αυτή σειρά είναι πλήρως συμβατή με την διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας και πρόληψης βλαβών “Daikin on Site”, διαθέτει ως στάνταρ εξοπλισμό τον παραλληλισμό Master/Slave έως τεσσάρων μονάδων και εντάσσεται στο προηγούμενο σύστημα ελέγχου Intelligent Chiller Manager για τον έλεγχο του πρωτεύοντος και δευτερεύοντος υδραυλικού δικτύου μαζί με τα περιφερειακά εξαρτήματα τακτικών μέσων της DAIKIN

Η DAIKIN έχει μία μακρά ιστορία στη συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων ψύξης, θέρμανσης και κλιματισμού. Επίσης διαθέτει μοναδική εξειδίκευση λόγο των ιδιόκτητων εργοστασίων παραγωγής ψυκτικών μέσων και εξοπλισμού. Αυτή η πολιτική ενισχύεται από το εταιρικό της όραμα στο οποίο αναφέρεται ως «Εταιρία η οποία ηγείται της εφαρμογής περιβαλλοντικά φιλικών πρακτικών».

Σχετικά με την επιλογή του βέλτιστου ψυκτικού, η DAIKIN έχει εξειδίκευση στα φθοριούχα (HFC, HFO) αλλά και στα μη φθοριούχα αέρια (Αμμωνία, Διοξείδιο του άνθρακα, Υδρογονάνθρακες). Επίσης επενδύει στα ειδικά χαρακτηριστικά του κάθε ψυκτικού μέσου και στην επιλογή της βέλτιστης λύσης για κάθε εφαρμογή.

Πληροφορίες για την DAIKIN

Η βιομηχανία DAIKIN ιδρύθηκε το 1924 στην Ιαπωνία και με την παρουσία της συνέβαλε αποφασιστικά στην πρόοδο και στην εξέλιξη του κλάδου. Η DAIKIN διαθέτει περισσότερες από 80 μονάδες παραγωγής και 213 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Η ανοδική πορεία της εταιρείας και η εδραίωσή της στον παγκόσμιο χάρτη αποτυπώνεται στον συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών, ο οποίος το 2015 άγγιξε τα €15.366 δις συνολικά και τα €2.109 δις στην Ευρώπη. Η εταιρεία επενδύει επίσης στο προσωπικό της, το οποίο αυξάνεται συνεχώς και ανέρχεται σήμερα σε σχεδόν 60.800 εργαζόμενους παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου 6.100 εργάζονται στην DAIKIN Europe N.V. και στις θυγατρικές της, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τις ανάγκες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η πρωτοποριακή ανάπτυξη προϊόντων και η ασυναγώνιστη ποιότητα και ευελιξία των ολοκληρωμένων λύσεων, η εξαιρετική αποδοτικότητα των συμπιεστών και η τεχνολογία inverter, μέχρι οι πρόσφατες καινοτομίες στα ψυκτικά μέσα και στο σχεδιασμό προϊόντων για εποχιακή απόδοση, κατατάσσουν τη DAIKIN στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής αποδοτικότητας και της καινοτομίας.

 DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς Α.Ε

Η DAIKIN ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στην δεκαετία του 1980, ενώ το 2004 ιδρύθηκε το DAIKIN Europe Γραφείο Ελλάδος. Το 2006 η DAIKIN Europe Γραφείο Ελλάδος μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική του ομίλου της DAIKIN με την επωνυμία: DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς ΑΕ, πιστοποιώντας τη σημαντική της θέση στην αγορά της χώρας. Στόχοι της εταιρείας είναι  η εδραίωσή της ως νούμερο 1 κατασκευαστή συστημάτων κλιματισμού στην αγορά, η προώθηση της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων της, η συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού δικτύου πωλήσεων και η βελτίωση των υπηρεσιών πριν και μετά την πώληση.

Related articles

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Εικονικό Κέντρο Εμπειρίας της Daikin

Χρειάζεστε βοήθεια;

Χρειάζεστε βοήθεια;