Skip to main content

Daikin 45th Anniversary 29.10.2018

45 χρόνια Υπέροχος Κόσμος Daikin Europe N.V.

Με μια μεγάλη γιορτή στη έδρα της στην Οστάνδη, γιόρτασε η Daikin Europe N.V τα 45α γενέθλιά της επί ευρωπαϊκού εδάφους: 45 χρόνια που επισφράγισαν τη θέση της ως Παγκόσμιου Ηγέτη στο Ιδανικό Κλίμα με ισχυρή γεωγραφική παρουσία, αυξανόμενες παραγωγικές δυνατότητες, ενισχυμένο ανθρώπινο δυναμικό και συνεχή αύξηση πωλήσεων κάθε χρόνο.

Η εκδήλωση με τίτλο Ο Υπέροχος Κόσμος της Daikin, αντανακλά τη δέσμευση της εταιρίας στην καινοτομία και στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα καθώς πρωτοπορεί, διαμορφώνοντας σήμερα τις τάσεις του αύριο στον κλάδο της.

Οι εορτασμοί εξελίχθηκαν σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό υπερθέαμα που περιλάμβανε ακροβατικά, ρεσιτάλ πιάνου και pop μουσικής και τις καθιερωμένες ομιλίες. Την πρώτη μέρα από το διήμερο των εκδηλώσεων, η Daikin υποδέχτηκε 553 VIP καλεσμένους που περιλάμβαναν εκπροσώπους φορέων, πελάτες και συνεργάτες. Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων παρόντες στους εορτασμούς ήταν 2,300 υπάλληλοι της Daikin, δίνοντας το μήνυμα ότι ο κόσμος της Daikin είναι ένας υπέροχος κόσμος σεβασμού, συνεχούς εξέλιξης, καινοτομίας και πρωτοπορίας.

Στο λόγο του ο κ. Minaka, Πρόεδρος της Daikin Europe N.V. δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ανάπτυξη του Τμήματος R&D οδήγησε στην ανάπτυξη της εταιρίας , σε συνδυασμό με το ανθρώπινο δυναμικό που από 170 υπαλλήλους 5 χρόνια πριν ξεπέρασε πλέον τους 350.Ο κύκλος εργασιών μας ξεπέρασε το ορόσημο των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015. Μεταξύ 2013 και 2017, πετύχαμε ανάπτυξη 133%  και αναμένουμε το  2018 να αποτελέσει επίσης έτος ρεκόρ».

«Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής μας δέσμευσης διαβλέψαμε επιτυχώς την τρέχουσα νομοθεσία και ήμασταν οι πρώτοι στην Ευρώπη που λανσάραμε το ψυκτικό υγρό R32, που περιορίζει κατά το ένα τρίτο τη συμβολή στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης συγκριτικά με τα προηγούμενα ψυκτικά υγρά.»

Τη Daikin Ελλάς εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ηλίας Κατσούλης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γιορτάζουμε 45 χρόνια κοινού οράματος και κοινής προσπάθειας που έχουν καθιερώσει τη Daikin ως Παγκόσμιο Ηγέτη στο Ιδανικό Κλίμα. Η ιστορία της εταιρίας μας διδάσκει ότι οι συνθήκες στις εκάστοτε αγορές και οι ανάγκες των καταναλωτών αλλάζουν: αυτό όμως που μένει σταθερό και αποτελεί την παρακαταθήκη μας διαχρονικά είναι η καινοτομία, η πρόβλεψη των τάσεων της αγοράς και η μοναδική ευελιξία που χαρακτηρίζει τόσο την ίδια την εταιρία όσο και τους ανθρώπους της. Ο κόσμος της Daikin είναι υπέροχος γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον τρόπο ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων στους οποίους προσφέρουμε συνθήκες άνεσης και καλύτερη ποιότητα ζωής καθημερινά».

Πληροφορίες για την DAIKIN

Η βιομηχανία DAIKIN ιδρύθηκε το 1924 στην Ιαπωνία και με την παρουσία της συνέβαλε αποφασιστικά στην πρόοδο και στην εξέλιξη του κλάδου. Η DAIKIN διαθέτει περισσότερες από 80 μονάδες παραγωγής και 213 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Η ανοδική πορεία της εταιρείας και η εδραίωσή της στον παγκόσμιο χάρτη αποτυπώνεται στον συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών, ο οποίος το 2015 άγγιξε τα €15.366 δις συνολικά και τα €2.109 δις στην Ευρώπη. Η εταιρεία επενδύει επίσης στο προσωπικό της, το οποίο αυξάνεται συνεχώς και ανέρχεται σήμερα σε σχεδόν 60.800 εργαζόμενους παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου 6.100 εργάζονται στην DAIKIN Europe N.V. και στις θυγατρικές της, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τις ανάγκες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η πρωτοποριακή ανάπτυξη προϊόντων και η ασυναγώνιστη ποιότητα και ευελιξία των ολοκληρωμένων λύσεων, η εξαιρετική αποδοτικότητα των συμπιεστών και η τεχνολογία inverter, μέχρι οι πρόσφατες καινοτομίες στα ψυκτικά μέσα και στο σχεδιασμό προϊόντων για εποχιακή απόδοση, κατατάσσουν τη DAIKIN στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής αποδοτικότητας και της καινοτομίας.

 DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς Α.Ε

Η DAIKIN ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στην δεκαετία του 1980, ενώ το 2004 ιδρύθηκε το DAIKIN Europe Γραφείο Ελλάδος. Το 2006 η DAIKIN Europe Γραφείο Ελλάδος μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική του ομίλου της DAIKIN με την επωνυμία: DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς ΑΕ, πιστοποιώντας τη σημαντική της θέση στην αγορά της χώρας. Στόχοι της εταιρείας είναι  η εδραίωσή της ως νούμερο 1 κατασκευαστή συστημάτων κλιματισμού στην αγορά, η προώθηση της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων της, η συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού δικτύου πωλήσεων και η βελτίωση των υπηρεσιών πριν και μετά την πώληση.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Εικονικό Κέντρο Εμπειρίας της Daikin

Χρειάζεστε βοήθεια;

Χρειάζεστε βοήθεια;