Skip to main content

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ DAIKIN HELLAS - ATHINAIS 02.10.2019

Ιδανικές συνθήκες κλιματισμού και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας στο ξενοδοχείο Αθηναΐς από την DAIKIN HELLAS

H Daikin Hellas επιλέχθηκε για να αναβαθμίσει ενεργειακά το σύστημα κλιματισμού του ξενοδοχείου Αθηναΐς

To ξενοδοχείο Αθηναΐς, ένα στολίδι στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Μαβίλη, εμπιστεύθηκε την Daikin Hellas για την κάλυψη των αναγκών κλιματισμού των δωματίων αλλά και των κοινόχρηστων χώρων του.

Η Daikin Hellas σε συνεργασία με την εταιρία εφαρμογών «Θεόδωρος Βασιλόπουλος & Σία Ο.Ε. - HVAC Technologies» επιλέχθηκε για να προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση ενεργειακής αναβάθμισης του συστήματος κλιματισμού του ξενοδοχείου. Η αναβάθμιση περιελάβανε την αντικατάσταση συστήματος λέβητα πετρελαίου και υδρόψυκτων ψυκτών με μια νέα αερόψυκτη αντλίας θερμότητας, την προσθήκη συστήματος ανάκτησης θερμότητας, όπως επίσης τον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση των δικτύων διανομής αέρα και νερού με ταυτόχρονο επαναπρογραμματισμό των αυτοματισμών ελέγχου του συστήματος.

Οι απαιτήσεις του έργου ήταν ιδιαίτερα υψηλές αλλά καλύφθηκαν με επιτυχία από το τελικό αποτέλεσμα όπως δηλώνει ευχαριστημένη η κυρία Γεωργία Δάβαρη υπεύθυνη και ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.

Μερικές εξ‘ αυτών ήταν οι εξής :

α) η εξαιρετικά χαμηλή στάθμη θορύβου της νέας αερόψυκτης αντλίας θερμότητας ώστε να ενσωματωθεί άψογα στο χώρο εγκατάστασης που συνορεύει με το roof garden του ξενοδοχείου και με διπλανές κατοικίες και γραφεία. Για το σκοπό αυτό η νέα αντλία θερμότητας της DAIKIN είναι εξοπλισμένη με ειδικά ηχομονωτικά καλύμματα και με ρυθμιστές στροφών στους ανεμιστήρες ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο αποτέλεσμα με τη μικρότερη δυνατή στάθμη θορύβου.

β) οι μικρές ζητούμενες διαστάσεις με το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα της νέας αντλίας θερμότητας ώστε να εξοικονομηθεί χώρος στο δώμα του κτιρίου. Με τη σειρά EWYQ-F της DAIKIN το νέο μηχάνημα συνολικής θερμικής ισχύος 330KW έχει ύψος και πλάτος μόλις  2,25m.

γ) η επίτευξη των ζητούμενων αποδόσεων με τη μικρότερη δυνατή ενεργειακή κατανάλωση για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των λειτουργικών εξόδων του ξενοδοχείου. Το μοντέλο EWYQ300F-XR που εγκαταστάθηκε διαθέτει τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης στη θέρμανση COP 3,24 κατατάσσοντάς το έτσι σε Α ενεργειακή κλάση.

δ) η εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Η νέα αντλία θερμότητας διαθέτει εργοστασιακό σύστημα ανάκτησης θερμότητας έτσι ώστε κατά τη λειτουργία του μηχανήματος σε ψύξη να ανακτάται δωρεάν ενέργεια από την οποία παράγεται ζεστό νερό χρήσης το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των δωματίων και του εστιατορίου του ξενοδοχείου.

Ο κ. Μπούρας Χρυσόστομος, μηχανικός πωλήσεων του τμήματος εμπορικών και βιομηχανικών εφαρμογών της DAIKIN HELLAS, δήλωσε σχετικά: « Ήταν ένα έργο με ιδιαίτερα αυξημένες τεχνικές απαιτήσεις στις οποίες ανταποκριθήκαμε άψογα. Η νέα αντλία θερμότητας σε συνδυασμό με τις εργασίες βελτιστοποίησης που μελετήσαμε και εφαρμόσαμε σε άψογη συνεργασία με τον κ. Βασιλόπουλο αποτελούν το βέλτιστο πακέτο απόδοσης , εξοικονόμησης ενέργειας και εργονομίας. Είμαστε περήφανοι για το συγκεκριμένο έργο και χαρούμενοι που ικανοποιήσαμε στο έπακρο έναν πελάτη όπως το ξενοδοχείο Αθηναΐς».

Πληροφορίες για την DAIKIN HELLAS

Η βιομηχανία DAIKIN HELLAS ιδρύθηκε το 1924 στην Ιαπωνία και με την παρουσία της συνέβαλε αποφασιστικά στην πρόοδο και στην εξέλιξη του κλάδου. Η DAIKIN HELLAS διαθέτει περισσότερες από 80 μονάδες παραγωγής και 213 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Η ανοδική πορεία της εταιρείας και η εδραίωσή της στον παγκόσμιο χάρτη αποτυπώνεται στον συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών, ο οποίος το 2015 άγγιξε τα €15.366 δις συνολικά και τα €2.109 δις στην Ευρώπη. Η εταιρεία επενδύει επίσης στο προσωπικό της, το οποίο αυξάνεται συνεχώς και ανέρχεται σήμερα σε σχεδόν 60.800 εργαζόμενους παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου 6.100 εργάζονται στην DAIKIN HELLAS Europe N.V. και στις θυγατρικές της, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τις ανάγκες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η πρωτοποριακή ανάπτυξη προϊόντων και η ασυναγώνιστη ποιότητα και ευελιξία των ολοκληρωμένων λύσεων, η εξαιρετική αποδοτικότητα των συμπιεστών και η τεχνολογία inverter, μέχρι οι πρόσφατες καινοτομίες στα ψυκτικά μέσα και στο σχεδιασμό προϊόντων για εποχιακή απόδοση, κατατάσσουν τη DAIKIN HELLAS στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής αποδοτικότητας και της καινοτομίας.

DAIKIN HELLAS Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς Α.Ε

Η DAIKIN HELLAS ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στην δεκαετία του 1980, ενώ το 2004 ιδρύθηκε το DAIKIN HELLAS Europe Γραφείο Ελλάδος. Το 2006 η DAIKIN HELLAS Europe Γραφείο Ελλάδος μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική του ομίλου της DAIKIN HELLAS με την επωνυμία: DAIKIN HELLAS Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς ΑΕ, πιστοποιώντας τη σημαντική της θέση στην αγορά της χώρας. Στόχοι της εταιρείας είναι  η εδραίωσή της ως νούμερο 1 κατασκευαστή συστημάτων κλιματισμού στην αγορά, η προώθηση της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων της, η συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού δικτύου πωλήσεων και η βελτίωση των υπηρεσιών πριν και μετά την πώληση.

Πληροφορίες  για το ξενοδοχείο Αθηναΐς

Το Ξενοδοχείο Αθηναΐς διακρίνεται από την προσωπική φροντίδα των ιδιοκτητών του και την άριστη εξυπηρέτηση που προσφέρει το προσωπικό του. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Μαβίλη και προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας

υψηλής ποιότητας. Οι χώροι υποδοχής προδιαθέτουν ευχάριστα, τα δωμάτια, ο χώρος του ημιώροφου, το business center και η αίθουσα εκδηλώσεων δηλώνουν ότι ακολουθούν με συνέπεια τις σύγχρονες ανάγκες. Περισσότερες πληροφορίες για το ξενοδοχείο στο www.athinaishotel.gr

Πληροφορίες  για την «Θεόδωρος Βασιλόπουλος & Σία Ο.Ε. - HVAC Technologies»

H εταιρεία “Θεόδωρος Βασιλόπουλος & Σία Ο.Ε. - HVAC Technologies” ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό να προσφέρει ολοκληρωμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες B2B & B2C στον τομέα του κλιματισμού, αερισμού, ψύξης, θέρμανσης και άλλων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Στόχος της εταιρείας είναι η κάλυψη ακόμα και των πιο απαιτητικών αναγκών και επιθυμιών των πελατών της. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία στο www.vasilopoulos.com.gr 

Related articles

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Εικονικό Κέντρο Εμπειρίας της Daikin

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Χρειάζεστε βοήθεια;