Skip to main content

Η DAIKIN παρουσιάζει τη νέα σειρά Αντλιών Θερμότητας μεγάλης ισχύος με R-32.

Η DAIKIN καινοτομεί και ηγείται της προστασίας του περιβάλλοντος με τη νέα σειρά Αντλιών Θερμότητας μεγάλης ισχύος με R-32.

Παρουσιάζει πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο τις νέες Αντλίες Θερμότητας αέρα-νερού με ψυκτικό μέσο R-32 και με πλήρη γκάμα ισχύος από 80 έως 700KW.

Οι νέες αντλίες θερμότητας έρχονται να ολοκληρώσουν το portfolio των νέων R-32 μονάδων με scroll συμπιεστές, επεκτείνοντας την υφιστάμενη από το 2018 και πολύ επιτυχημένη γκάμα μηχανημάτων μόνο ψύξης με R-32.

Η νέα σειρά είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις απόδοσης (Silver και Gold) και σε τρεις εκδόσεις ήχου  (Standard, Low και Reduced), οι οποίες συνδυαζόμενες με περισσότερα από 70 options θα προσφέρουν λύσεις μηχανημάτων πλήρως προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κάθε έργου.

Μειωμένα λειτουργικά κόστη

Η απόδοση θέρμανσης σε πλήρες φορτίο COP των αντλιών θερμότητας της νέας σειράς φθάνει το ιδιαίτερα υψηλό 3,5. Επιπρόσθετα, κατά το σχεδιασμό της νέας σειράς δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στη μεγιστοποίηση των εποχιακών βαθμών απόδοσης ώστε να καλύπτονται αποτελεσματικά και οικονομικά τα μερικά φορτία της εκάστοτε εγκατάστασης. Συγκεκριμένα, ο εποχιακός βαθμός απόδοσης σε ψύξη SEER φθάνει το 4,7, ενώ σε θέρμανση ο SCOP το 3,9.

Σύγχρονες λειτουργίες επέκτασης και συνδεσιμότητας

Η νέα σειρά Αντλιών Θερμότητας είναι πλήρως συμβατή με την καινοτόμα υπηρεσία “DAIKIN ON SITE”, προσφέροντας προηγμένες λειτουργίες απομακρυσμένης παρακολούθησης, βελτιστοποίησης λειτουργίας και προληπτικής συντήρησης. Αξίζει  να αναφερθεί ότι ο εξοπλισμός σύνδεσης στη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ενσωματωμένος στο βασικό κεντρικό ελεγκτή όλων των μονάδων νερού της DAIKIN.

Επιπλέον με τη βασική και δωρεάν, λειτουργία Master/Slave είναι δυνατός ο παραλληλισμός έως 4 μονάδων χωρίς εξωτερικό ελεγκτή για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του συνολικού συστήματος και τη διασφάλιση της μέγιστης διάρκειας ζωής του.

Η DAIKIN προσφέρει το πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου Intelligent Chiller Manager, ένα σύστημα ελέγχου πλήρως παραμετροποιημένο στις ανάγκες του κάθε έργου, με άπειρες δυνατότητες, για πιο σύνθετες εγκαταστάσεις με περισσότερα μηχανήματα και περιφερειακό εξοπλισμό.

Τέλος, με μία εκτενή λίστα πρόσθετου εξοπλισμού, όπως για παράδειγμα το πλήρως ενσωματωμένο υδροστάσιο εντός του αποτυπώματος της μονάδας, το σύστημα ανάκτησης θερμότητας και τις κάρτες σύνδεσης με όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας BMS, το μηχάνημα έρχεται στα μέτρα των αναγκών αλλά και του ποσού που θέλει να επενδύσει ο πελάτης.

Το ψυκτικό μέσο R-32 είναι η καλύτερη εναλλακτική επιλογή

Το R-32, (με χημική ονομασία διφθορομεθάνιο ή HFC-32) είναι ένα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό με χαμηλό δείκτη δυναμικού υπερθέρμανσης του πλανήτη (Global Warming Potential) 675, δηλαδή μόλις το ένα τρίτο από την τωρινή λύση R-410a.

Επιπλέον, είναι ένα ψυκτικό μέσο με ένα μόνο συστατικό και δεν αποτελεί μείγμα, συνεπώς είναι εφικτή η ανάκτηση και επαναχρησιμοποίησή του βοηθώντας έτσι στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της μονάδας.

Η DAIKIN είναι πρωτοπόρος στη χρήση του R-32 σε εφαρμογές θέρμανσης και κλιματισμού καθώς είναι η πρώτη εταιρία που το παρουσίασε σε κλιματιστικά split από το 2012 και στη συνέχεια το ενσωμάτωσε σε σχεδόν όλα τα προϊόντα οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού της γκάμας της.

Το R-32, με το χαμηλό GWP του και σε συνδυασμό με τους ειδικά σχεδιασμένους νέους υπερ-αποδοτικούς συμπιεστές scroll, επιτρέπει στη DAIKIN να κατασκευάζει προϊόντα που εξοικονομούν ενέργεια και βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος, καθιστώντας την έτσι μία εξαιρετική λύση για εφαρμογές κλιματισμού και βιομηχανικής ψύξης.

Η πολιτική ψυκτικών μέσων της DAIKIN

Η DAIKIN διατηρεί μία μακρά ιστορία στη μάχη για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων ψύξης, θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού. Η εξειδίκευση που διαθέτει χάρη στο ότι είναι η ίδια κατασκευάστρια, τόσο εξοπλισμού όσο και ψυκτικών μέσων με δικά της εργοστάσια χημικών, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Η DAIKIN διαθέτει μια σειρά από εναλλακτικά ψυκτικά μέσα ώστε να επιλέγει κάθε φορά αυτό που ταιριάζει στην κάθε τεχνολογία μηχανήματος και εφαρμογή με απώτερο σκοπό τη βέλτιστη κάλυψη των αναγκών του πελάτη παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για την πολιτική της DAIKIN στα ζητήματα ψυκτικών μέσων και προστασίας του περιβάλλοντος μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω έγγραφο : http://www.daikin.com/csr/information/influence/daikin_policy-en.pdf

Πρόσθετες πληροφορίες για τη νέα σειρά Αντλιών Θερμότητας BLUEVOLUTION με R-32 μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.daikinapplied.eu/news-center/r-32-ewyt-b-daikin-applied-europe/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες για την DAIKIN

Η βιομηχανία DAIKIN ιδρύθηκε το 1924 στην Ιαπωνία και με την παρουσία της συνέβαλε αποφασιστικά στην πρόοδο και στην εξέλιξη του κλάδου. Η DAIKIN διαθέτει περισσότερες από 80 μονάδες παραγωγής και 213 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Η ανοδική πορεία της εταιρείας και η εδραίωσή της στον παγκόσμιο χάρτη αποτυπώνεται στον συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών, ο οποίος το 2015 άγγιξε τα €15.366 δις συνολικά και τα €2.109 δις στην Ευρώπη. Η εταιρεία επενδύει επίσης στο προσωπικό της, το οποίο αυξάνεται συνεχώς και ανέρχεται σήμερα σε σχεδόν 60.800 εργαζόμενους παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου 6.100 εργάζονται στην DAIKIN Europe N.V. και στις θυγατρικές της, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τις ανάγκες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η πρωτοποριακή ανάπτυξη προϊόντων και η ασυναγώνιστη ποιότητα και ευελιξία των ολοκληρωμένων λύσεων, η εξαιρετική αποδοτικότητα των συμπιεστών και η τεχνολογία inverter, μέχρι οι πρόσφατες καινοτομίες στα ψυκτικά μέσα και στο σχεδιασμό προϊόντων για εποχιακή απόδοση, κατατάσσουν τη DAIKIN στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής αποδοτικότητας και της καινοτομίας.

 DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς Α.Ε

Η DAIKIN ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στην δεκαετία του 1980, ενώ το 2004 ιδρύθηκε το DAIKIN Europe Γραφείο Ελλάδος. Το 2006 η DAIKIN Europe Γραφείο Ελλάδος μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική του ομίλου της DAIKIN με την επωνυμία: DAIKIN Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς ΑΕ, πιστοποιώντας τη σημαντική της θέση στην αγορά της χώρας. Στόχοι της εταιρείας είναι  η εδραίωσή της ως νούμερο 1 κατασκευαστή συστημάτων κλιματισμού στην αγορά, η προώθηση της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων της, η συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού δικτύου πωλήσεων και η βελτίωση των υπηρεσιών πριν και μετά την πώληση.

Στοιχεία επικοινωνίας

Daikin Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς ΑΕ 

Αγ. Κωνσταντίνου 50, 151 24, Μαρούσι

T: +30 210 8761300, F: +30 210 8761400, E: info@daikin.gr

www.daikin.gr  

www.facebook.com/company/daikin.greece

www.linkedin.com/company/daikin-hellas

 

 

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Εικονικό Κέντρο Εμπειρίας της Daikin

Χρειάζεστε βοήθεια;

Χρειάζεστε βοήθεια;