Certifying your green building

Αποκτήστε πιστοποίηση «πράσινου» κτιρίου

Ως πρωτοπόρος εταιρεία συστημάτων HVAC-R, η Daikin είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για έργα «πράσινων» κτιρίων.

Η σημασία των «πράσινων» κτιρίων

Οι ενεργειακά αποδοτικές λύσεις για κτίρια μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνονται πιο δαπανηρές, αλλά με την επιλογή μιας τέτοιας βιώσιμης λύσης εξοικονομείτε πολλά περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα. Επενδύοντας σε μια «πράσινη» λύση, μειώνετε το λειτουργικό σας κόστος και αξιοποιείτε ανανεώσιμους πόρους. Δείτε «μπροστά», προηγηθείτε της νομοθεσίας και αυξήστε την αγοραστική αξία του κτιρίου σας.

Η ολοκληρωμένη λύση Daikin

Πολλά κτίρια χρησιμοποιούν συνήθως ξεχωριστά συστήματα για θέρμανση, δροσισμό, επαγγελματική ψύξη, εξαερισμό και ζεστό νερό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη σπατάλη μεγάλης ποσότητας ενέργειας. Με την ολοκληρωμένη λύση Daikin, προσφέρουμε μια πιο αποδοτική εναλλακτική λύση, αφού διαχειρίζεται έως και το 70% της ενεργειακής κατανάλωσης ενός κτιρίου παρέχοντας μέγιστη ενεργειακή απόδοση με ελάχιστο λειτουργικό κόστος και μείωση των εκπομπών CO2.

Daikin Total Solution
Your green partner

Ο «πράσινος» συνεργάτης σας

Η ομάδα διαπιστευμένων επαγγελματιών μας ΑΡ (Accredited Professionals) είναι έτοιμη να σας καθοδηγήσει στην επιλογή του σωστού εξοπλισμού για την επίτευξη των στόχων οικολογικής δόμησης, χωρίς να υπερβείτε τον προϋπολογισμό σας. Είτε πρόκειται για πιστοποίηση BREEAM είτε για πιστοποίηση LEED, βιώσιμο σχεδιασμό ή επαλήθευση προδιαγραφών (commissioning), η Daikin είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα για να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε το πρόγραμμά σας για «πράσινη» οικοδόμηση.

Μεταβαλλόμενη θερμοκρασία ψυκτικού (VRV) και τεχνολογία inverter

Η BREEAM, η LEED και η Daikin θεωρούν την ενεργειακή απόδοση ως κορυφαία προτεραιότητα κατά τον σχεδιασμό του «πράσινου» έργου σας. Η καλύτερη λύση που μπορείτε να επιλέξετε είναι η μεταβαλλόμενη θερμοκρασία ψυκτικού της Daikin για συστήματα VRV, καθώς σας επιτρέπει να προσαρμόζετε τη θερμοκρασία του ψυκτικού σας ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες, δημιουργώντας, έτσι, βέλτιστη εποχιακή απόδοση ανά πάσα στιγμή. Οι μονάδες VRV, ψυκτών και επαγγελματικής ψύξης με ανάκτηση θερμότητας χρησιμοποιούν όλες τεχνολογία inverter ώστε να επιτυγχάνουν την υψηλότερη βαθμολογία κατά BREEAM και LEED όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση.

VRV
The Intelligent Network

Το έξυπνο δίκτυο

Για να μειώσετε δραστικά την ενεργειακή κατανάλωση του κτιρίου σας, η λειτουργία ενός κλιματιστικού πρέπει να ρυθμίζεται και να παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Το έξυπνο δίκτυο της Daikin (i-Net) είναι ένα εργαλείο δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων που βασίζεται στο διαδίκτυο, το οποίο σάς επιτρέπει να επικεντρωθείτε στην κύρια δραστηριότητά σας και να αφήσετε τη διαχείριση του HVAC-R σε εμάς. Το i-Net της Daikin ρυθμίζει συνεχώς και με ακρίβεια τη λειτουργία του συστήματός σας χωρίς τη δική σας παρέμβαση.

«Πράσινα» έργα της Daikin

Ειδικευόμαστε στο να βοηθήσουμε τους κατασκευαστές να επιτύχουν πιστοποίηση «Άριστα» κατά BREEAM και «Χρυσή» κατά LEED, NZEB ή παρόμοιες πιστοποιήσεις. Δείτε μερικά από τα «πράσινα» έργα στα οποία συμμετείχαμε.

Quattro park c

Κρακοβία, Πολώνια

BREEAM Πολύ καλό

Το VRV χρησιμοποιήθηκε ως η μόνη πηγή για θέρμανση και ψύξη. Ο Intelligent Touch Manager χρησιμοποιήθηκε για κεντρικό έλεγχο και διαχείριση κατανάλωσης ενέργειας.

Crystal Tower

Βουκουρέστι, Ρουμανία

BREEAM, φάση σχεδιασμού: Εξαιρετικό

Ένα μεγάλο και πολύ γνωστό παράδειγμα ολοκληρωμένης λύσης της Daikin, που οδηγεί σε μια εξαιρετικά αποδοτική εγκατάσταση HVAC

Weybridge

Γουέιμπριτζ, Ην. Βασίλειο

BREEAM, Εξαιρετικό

Το σύστημα ανάκτησης θερμότητας Daikin VRV ως σημαντικός παράγοντας για υψηλή ενεργειακή απόδοση ενός κομψού κτιρίων κεντρικών γραφείων.

Κερδίστε μεγαλύτερη βαθμολογία BREEAM με τη βοήθεια της Daikin

Από τη δημιουργία της το 1990 μέχρι σήμερα, η μέθοδος BREEAM βοηθά ιδιοκτήτες κτιρίων, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, στην επιλογή μακροπρόθεσμων και οικονομικά αποδοτικών βιώσιμων λύσεων. Χρησιμοποιώντας ανεξάρτητους και εξουσιοδοτημένους αξιολογητές, η BREEAM αξιολογεί την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση νερού, την υγεία και την ευεξία, τη ρύπανση, τη μεταφορά, τα υλικά, τα απόβλητα, την οικολογία και τις διαδικασίες διαχείρισης και βαθμολογεί τα κτίρια βάσει αυτών των επιστημονικών αξιολογήσεων σε μια κλίμακα από «Βάση», «Καλό» και «Πολύ καλό» έως «Εξαιρετικό» και «Άριστο». Με τη δημιουργία αυτών των στόχων που υπερβαίνουν τις κανονιστικές απαιτήσεις, η μέθοδος BREEAM ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη βιωσιμότητα και την καινοτομία.


Τα εργοστάσια της Daikin στο Βέλγιο και την Τσεχική Δημοκρατία, καθώς και τα συστήματα VRV, Sky Air, Daikin Altherma, Split και ψυκτών, είναι όλα πιστοποιημένα με BES 6001. Αυτή η πιστοποίηση εξασφαλίζει κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες πηγές σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού. Η πιστοποίηση BES 6001 είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την BREEAM και η ενσωμάτωση πιστοποιημένων προϊόντων BES 6001 στο κτίριό σας αυξάνει σημαντικά τη βαθμολογία BREEAM.

Μάθετε περισσότερα