Skip to main content

Έχεις επιλογή – ‘Εχεις Θέρμανση

Όποια και αν είναι η ανάγκη σου, η Daikin εξασφαλίζει απόλυτη ισορροπία στον χώρο σου με ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης. Κλιματιστικά τοίχου και Αντλίες Θερμότητας Daikin υψηλής ενεργειακής απόδοσης, για μέγιστη οικονομία και μοναδική άνεση.. Αρχικά, ας ανακαλύψουμε τις ανάγκες σου…

Κλιματιστικά Τοίχου

Εν μέσω της αβεβαιότητας για την τροφοδοσία και τις τιμές του φυσικού αερίου, τα κράτη μέλη της Ευρώπης αναζητούν τρόπους μείωσης της απαίτησης αερίου κατά 15% τον επερχόμενο χειμώνα. Ένα μέρος της λύσης βρίσκεται στις εναλλακτικές πηγές θέρμανσης όπως είναι η χρήση συστημάτων κλιματισμού που ήδη υπάρχουν σήμερα. Τα κλιματιστικά τοίχου έχουν τη δυνατότητα θέρμανσης κτιρίων με πολύ αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο. Στην περίπτωση ενός κτιρίου 600 m², με τη χρήση του κλιματιστικού τοίχου για τη θέρμανση, μπορεί να γίνει εξοικονόμηση έως και 112.880 kWh φυσικού αερίου και μείωση του κόστους θέρμανσης κατά 25%.

your ac is a heat pump

Δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει επί του παρόντος η ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδίασε το Ευρωπαϊκό σχέδιο για τη μείωση της ζήτησης αερίου (1), συστήνοντας στα κράτη μέλη να μειώσουν τη χρήση αερίου οικειοθελώς κατά 15% από τώρα μέχρι το Μάρτιο του 2023. Σύμφωνα με την ΕΕ μπορεί να επιτευχθεί μεγάλη εξοικονόμηση στον τρόπο με τον οποίο θερμαίνουμε και ψύχουμε τα κτίριά μας. Εκτιμάται ότι σχεδόν το 30% των εμπορικών κτιρίων στην ΕΕ ακόμα θερμαίνεται με αέριο (2) ενώ κάποια είναι εξοπλισμένα και με ένα σύστημα κλιματισμού. Συχνά δεν γίνεται κατανοητό ότι ένα κλιματιστικό τοίχου μπορεί να χρησιμοποιείται για αποδοτική και αποτελεσματική θέρμανση χώρων. Η απαίτηση αερίου μπορεί να μειωθεί σημαντικά και γρήγορα στα κτίρια με τη χρήση του συστήματος κλιματισμού στη λειτουργία θέρμανσης και ταυτόχρονα είναι δυνατή μείωση των συνολικών εξόδων.

Μείωση του Λογαριασμού Αερίου

Οι υπολογισμοί από τον κορυφαίο κατασκευαστή αντλιών θερμότητας Daikin υποδηλώνουν ότι η χρήση ενός συστήματος κλιματισμού για θέρμανση επιφέρει μείωση στη ζήτηση φυσικού αερίου. Στο παράδειγμα ενός κτιρίου γραφείων 600 m², με ένα κλιματιστικό τοίχου VRV αποφεύγεται χρήση έως και 112.880kWh φυσικού αερίου σε σύγκριση με την παραδοσιακή θέρμανση χώρων (3). Επιπλέον οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τα έξοδα ενέργειας περίπου στο 30% χάρη σε μια αντλία θερμότητας.

Γιατί είναι ένα κλιμαστιστικό τοίχου τόσο αποτελεσματικό;

Ένα κλιματιστικό τοίχου διαθέτει εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Κατά τη λειτουργία ψύξης η εσωτερική μονάδα προσλαμβάνει θερμότητα από το εσωτερικό και την μεταφέρει στην εξωτερική μονάδα η οποία αποβάλλει τη θερμότητα προς τα έξω. Η λειτουργία ωστόσο μπορεί να αντιστραφεί για θέρμανση εσωτερικά με τη χρήση προσλαμβανόμενης θερμότητας από τον εξωτερικό αέρα από την εξωτερική μονάδα. Ακόμα και σε εξωτερικές θερμοκρασίες αρκετά κάτω των 0°C,  ένα κλιματιστικό τοίχου θα συνεχίζει να παρέχει αποτελεσματικά θέρμανση.

Το κλιματιστικό τοίχου είναι έως και τέσσερις φορές πιο αποδοτικό από ένα σύστημα αερίου καθώς τα τρία τέταρτα της ενέργειας που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση προέρχονται από τον εξωτερικό αέρα, ενώ μόνο το ένα τέταρτο καταναλώνεται για χρήση ηλεκτρικού.

Επιπλέον μείωση της χρήσης ενέργειας στο κτίριό σας

Εάν στο κτίριό σας ήδη είναι εγκατεστημένο ένα κλιματιστικό, μπορεί να βελτιστοποιηθεί με τη χρήση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας τα οποία μειώνουν περαιτέρω τον λογαριασμό ενέργειας. Έξυπνα συστήματα cloud όπως είναι το Daikin Cloud Service σας παρέχουν πρόσβαση σε εργαλεία τα οποία ανιχνεύουν επίσης την υπερβολική χρήση ενέργειας σε τμήματα του κτιρίου σας καθώς αυτά τα συστήματα σας επιτρέπουν επίσης να ενεργείτε γρήγορα και να παρεμβαίνετε όπου απαιτείται.

 

Αντλία Θερμότητας Αέρα-Νερού

Η αντλία θερμότητας αέρα-νερού Daikin Altherma είναι η απόλυτα βιώσιμη λύση για το σπίτι σας καθώς λειτουργεί σε συνδυασμό με τον υφιστάμενο λέβητα φυσικού αερίου. Όταν λειτουργεί ως αντλία θερμότητας το σύστημα τροφοδοτείται από ανανεώσιμη ενέργεια που εξάγεται από τον αέρα και μπορεί να επιτύχει ενεργειακή απόδοση έως και A++. Με την αντλία θερμότητας αέρα-νερού της Daikin, μπορείς να εξοικονομήσεις ενέργεια και χρήματα, διατηρώντας το υπάρχον σύστημα θέρμανσης για την παραγωγή ζεστού νερού.

antlies thermotitas

Γιατί είναι η αντλία θερμότητας αέρα-νερού τόσο αποτελεσματική;

Εγκαθιστώντας αντλία θερμότητας αέρα-νερού Daikin Altherma στο υπάρχον σύστημά σου, μπορείς να καλύψεις έως και το 60% της θέρμανσης του χώρου σου με ανανεώσιμη ενέργεια. Η εγκατάσταση είναι εύκολη και γρήγορη και μπορείς να διατηρήσεις τα υπάρχοντα θερμαντικά σώματα. Η αντλία θερμότητας προστίθεται στο υπάρχον σύστημά σου και θα καλύπτει τις ανάγκες θέρμανσης του χώρου σου την άνοιξη και το φθινόπωρο, ενώ τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα, θα ενεργοποιείται αυτόματα ο υφιστάμενος λέβητας. Αυτή η υβριδική τεχνολογία σου επιτρέπει να καλύπτεις έως και το 60% των αναγκών σου σε θέρμανση με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διατηρώντας παράλληλα την επένδυσή σου, σε χαμηλά επίπεδα. Το ζεστό νερό χρήσης, μπορεί να εξακολουθεί να θερμαίνεται από τον λέβητα, οπότε δεν χρειάζεσαι δοχείο ζεστού νερού.

Η αντλία θερμότητας δεν θα λάβει υπόψιν της μόνο την εποχή και την απαιτούμενη ισχύ, αλλά ακόμη και τις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας και θα μεταβεί στην πιο αποδοτική πηγή θερμότητας που υπάρχει εκείνη τη στιγμή. Με τη δυνατότητα θέρμανσης με ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο κερδίζεις ασφάλεια σε ένα γρήγορα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

 

Εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας

Η εξοικονόμηση χρημάτων εξαρτάται από την περιοχή που ζεις, από την κατανάλωση, από το αν έχεις θερμαντικά σώματα ή ενδοδαπέδια θέρμανση. Μια μέση κατοικία με ετήσια κατανάλωση ενέργειας (φυσικού αερίου) 12500 kWh: Μια αντλία θερμότητας αέρα-νερού Daikin εξοικονομεί 3800 kWh φυσικού αερίου, ενώ καταναλώνει μόνο 800 kWh ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη εξοικονόμηση ενέργειας 24%!

 

Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω συνδυαστικά με το λέβητά μου;

Φυσικά! Tα δύο συστήματα λειτουργούν μαζί, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια! Ο λέβητάς σου χρειάζεται μόνο να λάβει εντολή ενεργοποίησης/απενεργοποίησης από την αντλία θερμότητας Daikin. Το 99% των λεβήτων είναι σε θέση να λειτουργούν συνδυαστικά με την αντλία θερμότητας αέρα-νερού Daikin.

 

Αντλίες θερμότητας για κάθε εφαρμογή

Ως κορυφαία εταιρεία αντλιών θερμότητας, υποστηρίζουμε την ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης με τις διάφορες λύσεις αντλιών θερμότητας που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ευρώπη. Με το Περιβαλλοντικό μας όραμα για το 2050 στοχεύουμε σε ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλη μας την αλυσίδα αξίας και τον κύκλο ζωής των προϊόντων και λύσεων έως το 2050. Με ένα δίκτυο τοπικά εκπαιδευμένων ειδικών, θα σας βοηθήσουμε να απαλλάξετε τα κτίρια από τις ανθρακούχες εκπομπές και να δημιουργήσετε ένα υγιές περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.

Madoka

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αποκλειστικές μας λύσεις τώρα!

 

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ «Save gas for a safe winter» (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CEX%3A52022DC0360)
  2. Εξισορρόπηση ενέργειας – Τελική κατανάλωση – Λοιποί τομείς – Εμπορικές και δημόσιες υπηρεσίες – Χρήση ενέργειας: https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/bookmark/5463efac-cd35-4d4c-b027-d706050cdf7f?lang=en
  3. Υπολογισμός σύμφωνα με τον υπολογιστή εποχιακής απόδοσης της Daikin που είναι διαθέσιμος στην επιχειρηματική διαδικτυακή πύλη της Daikin (απαιτείται εγγραφή) (https://my.daikin.eu/denv/en_US/home/applications/software-finder/solutions-seasonal-simulator.html), υπολογισμός για μια αντλία θερμότητας 28HP VRV με 15 συνδεδεμένες εσωτερικές μονάδες, με εκτιμώμενο φορτίο θέρμανσης 100W/m²
  4. Με βάση δοκιμή V-test που διεξήχθη στις 05/10/2022 στο https://vtest.vreg.be/ με σύμβαση αερίου Engie Flow gas PRO: 25.236,90 ευρώ/έτος για παραδοσιακή θέρμανση (112.880kWh αερίου) έναντι της σύμβασης ηλεκτρικού ρεύματος Engie Flow PRO: 17.694,78 ευρώ/έτος για τη χρήση ενός συστήματος VRV για θέρμανση (28.192kWh ηλεκτρικού ρεύματος) (οι τιμές περιλαμβάνουν το κόστος ενέργειας, το κόστος διανομής, φόρους, χωρίς ΦΠΑ για την Οστένδη, Βέλγιο)

 

Σχετικά άρθρα

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Εικονικό Κέντρο Εμπειρίας της Daikin

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Χρειάζεστε βοήθεια;