Skip to main content

Μεταβαλλόμενος όγκος ψυκτικού

Εφευρέθηκε από εμάς, αντιγράφηκε από πολλούς.

Με τον μεταβαλλόμενο όγκο ψυκτικού (VRV), η Daikin συνεχίζει να ηγείται της αγοράς στην παροχή αποδοτικών και άνετων λύσεων κλιματισμού.

VRV: νέα εποχή στην ενεργειακή απόδοση

Όταν η Daikin εγκαινίασε το σύστημα κλιματισμού VRV το 1982, παρουσίασε για πρώτη φορά παγκοσμίως την τεχνολογία μεταβαλλόμενης ροής ψυκτικού. Η μεταβαλλόμενη ροή ψυκτικού, γνωστή επίσης ως VRV,* είναι μια τεχνολογία η οποία κυκλοφορεί μόνο την ελάχιστη ποσότητα ψυκτικού που απαιτείται κατά τη διάρκεια ενός κύκλου θέρμανσης ή ψύξης. Αυτός ο μηχανισμός προσέφερε στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν ανεξάρτητα διάφορες ζώνες κλιματισμού, ταυτόχρονα.

*Το VRV είναι εμπορικό σήμα της Daikin Industries, Ltd.

VRV 1982

VRV έναντι VRF

Τα VRV και VRF (μεταβαλλόμενη ροή ψυκτικού), είναι δύο διαφορετικοί όροι για την ίδια τεχνολογία. Επειδή το VRV είναι εμπορικό σήμα της Daikin Industries, Ltd., όλες οι άλλες εταιρείες που αντέγραψαν αυτή την τεχνολογία πρέπει να την αποκαλούν VRF.

Πώς λειτουργεί το VRV;

Το VRV είναι μια τεχνολογία που εναλλάσσει τον όγκο του ψυκτικού ενός συστήματος ώστε να ανταποκρίνεται στις ακριβείς απαιτήσεις του κτιρίου. Απαιτείται μόνο ελάχιστη ποσότητα ενέργειας ώστε το σύστημα να διατηρήσει τις ρυθμισμένες θερμοκρασίες και διασφαλίζει ότι απενεργοποιείται αυτόματα όταν δεν εντοπίζονται άτομα στον χώρο. Αυτός ο μοναδικός μηχανισμός επιτυγχάνει μακροπρόθεσμα μεγαλύτερη βιωσιμότητα, καθώς οι χρήστες εξοικονομούν ενεργειακό κόστος την ίδια στιγμή που μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα του συστήματος.

Με έως και 64 εσωτερικές μονάδες συνδεδεμένες σε 1 εξωτερική μονάδα, το σύστημα VRV λειτουργεί παρόμοια με ένα σύστημα Multi-Split. Κάθε μεμονωμένη εσωτερική μονάδα καθορίζει την απόδοση που χρειάζεται βάσει της τρέχουσας εσωτερικής θερμοκρασίας και της ζητούμενης θερμοκρασίας από το τηλεχειριστήριο (σημείο ρύθμισης).

Η συνολική ζήτηση όλων των εσωτερικών μονάδων θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο η εξωτερική μονάδα θα προσαρμόσει ανάλογα τον όγκο του ψυκτικού και τη θερμοκρασία. Με την παροχή μόνο της απαιτούμενης ψύξης ή θέρμανσης, ο συμπιεστής με inverter συνεχίζει να εξοικονομεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας κατά τη λειτουργία του VRV.

 

bg-image

Η εξέλιξη του VRV

Από την κυκλοφορία του πρώτου συστήματος VRV, προσθέτουμε συνεχώς νέα χαρακτηριστικά για να ανταποκριθούμε στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Από την αύξηση του φορτίου απόδοσης έως την ενσωμάτωση περισσότερων τεχνολογιών ανάκτησης, συνεχίζουμε να βελτιώνουμε το σύστημά μας VRV για να επιτύχουμε βέλτιστη άνεση, απόδοση και αξιοπιστία.

Πρωτοπόρο στη βιομηχανία HVAC

Εξερευνήστε την ιστορία του VRV και ανακαλύψτε πώς συνεχίζει να διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανίας HVAC-R.

1982

Μια νέα εποχή αρχίζει

Η Daikin αναπτύσσει το VRV: το πρώτο κλιματιστικό Multi-Split παγκοσμίως για εμπορικά κτίρια. Πριν από την άφιξη του VRV, ο ανεξάρτητος έλεγχος ζωνών για τον κλιματισμό θεωρούνταν μεγάλη πρόκληση. Η κυκλοφορία του VRV άλλαξε δραματικά τις προσδοκίες για κλιματιστικά που κατασκευάστηκαν για εμπορικά κτίρια.

μεταβαλλόμενη ροή ψυκτικού

1987

Κυκλοφορία του VRV στην Ευρώπη

1990

Η ευέλικτη εξωτερική μονάδα

Η Daikin αναπτύσσει το υδρόψυκτο κλιματιστικό VRV. Αυτή η μονάδα αποτελεί ιδανική εναλλακτική λύση όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αερόψυκτες μονάδες VRV λόγω του μήκους των σωλήνων του ψυκτικού.

Η ευέλικτη εξωτερική μονάδα

1990

Το καλύτερο όσον αφορά την άνεση

Με την τεχνολογία ανάκτησης θερμότητας, το κλιματιστικό VRV επιτυγχάνει θέρμανση και ψύξη ταυτόχρονα με μία μόνο εξωτερική μονάδα. Παράλληλα, η Daikin ενισχύει τις τεχνολογίες της για να καλύψει τις ανάγκες για άνεση όλων των ανθρώπων, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

1999

Γρήγορη και εύκολη διαδικασία αντικατάστασης

Η Daikin αναπτύσσει τεχνολογίες αντικατάστασης για να απλοποιήσει τη διαδικασία εγκατάστασης VRV για επιχειρήσεις. Αντικαθιστώντας μόνο τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες, οι εγκαταστάτες μπορούν να επαναχρησιμοποιήσουν άλλα εξαρτήματα, όπως οι σωλήνες.

Δροσιά σε εξαιρετικά θερμές περιοχές

Εστιάζοντας στη Μέση Ανατολή, η Daikin προσαρμόζει το VRV ώστε να γίνει πιο συμβατό με κλίματα όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν έως και 50 °C ή περισσότερο.

 

2004

Με το VRV σειράς S διευρύνεται η γκάμα των προϊόντων VRV ώστε να καλύψει και τον ελαφρύ εμπορικό τομέα

2007

Ζεστασιά σε εξαιρετικά ψυχρές περιοχές

Η Daikin αναπτύσσει μια αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης για κλιματιστικά VRV. Αυτό το σύστημα είναι κατασκευασμένο για περιοχές όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν έως και τους - 25 °C.

2015

Η Daikin εγκαινιάζει το VRV IV σειράς i, την πρώτη «αόρατη» εξωτερική μονάδα VRV στον κόσμο

Αυτό που δημιούργησε τελικά η Daikin ήταν μια μοναδική προσέγγιση στον κλιματισμό. Σήμερα, έχει γίνει ένας από τους δύο τύπους συστημάτων κλιματισμού, με αγωγούς και χωρίς αγωγούς, στον κόσμο. Η Daikin θα είναι πάντα πρωτοπόρος στον τομέα του κλιματισμού, καθώς συνεχίζει να επεκτείνει αυτό το νέο πρότυπο σε όλο τον κόσμο.

2019

Η Daikin παρουσιάζει το VRV IV+

Πλήρως βελτιστοποιημένη για εποχιακή απόδοση, αυτή η σειρά έχει αναπτυχθεί σε απόλυτη συμφωνία με το πνεύμα της οδηγίας οικολογικού σχεδιασμού.
Επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα εποχιακής απόδοσης, όπως μετρήθηκε από τις εσωτερικές μονάδες με τις περισσότερες πωλήσεις, αυτή η σειρά VRV συνεχίζει να πρωτοπορεί στην τεχνολογία VRF

2020

Σειρά VRV 5 S

Πλήρως επανασχεδιασμένη μονάδα για ψυκτικό R-32
Ευκολότερη στον χειρισμό και πιο ευέλικτη στην εγκατάσταση από ποτέ!

2022 VRV 5 Heat Recovery

Ειδικά κατασκευασμένη για την υποστήριξη της απαλλαγής από ανθρακούχες εκπομπές στα εμπορικά κτίρια.

Ανακαλύψτε την πλήρη σειρά προϊόντων μας

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Εικονικό Κέντρο Εμπειρίας της Daikin

Χρειάζεστε βοήθεια;

Χρειάζεστε βοήθεια;