Skip to main content

Καταστέλλει τον παθογόνο E. coli O157 που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση

Έχει αποδειχθεί ότι τα ενεργά στοιχεία που παράγονται από την τεχνολογία Streamer αποσυνθέτουν και ουδετεροποιούν το κολοβακτηρίδιο Ο157 μέσω επαφής με το κολοβακτηρίδιο Ο157 που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση. Επίσης πρόσφατα αποδείχθηκε ότι η επίδραση μείωσης αυξάνεται 18 φορές περισσότερο μέσω λειτουργίας δύο μονάδων Streamer.

* Τα αποτελέσματα λαμβάνονται από επίδειξη αποκλειστικά της συσκευής εκκένωσης Daikin Streamer σε πειραματικές συνθήκες.

Παρουσίαση της επίδρασης καταστολής έναντι του Ο157

Λειτουργία μιας μονάδας Streamer

Streamer - επίδραση καταστολής έναντι O157 με μια μονάδα streamer

Λειτουργία δύο μονάδων Streamer

Streamer - επίδραση καταστολής έναντι Ο157 με δύο μονάδες streamer

Οργανισμός διεξαγωγής δοκιμής

Japan Food Research Laboratories

Μέθοδος δοκιμής

Μέσω ακτινοβόλησης του Ο157 με Streamer για 1, 2, 3, 4, 8 ώρες και ενοφθαλμιάζοντας τα καλλιεργημένα κύτταρα, παρατηρήσαμε την υπολειπόμενη κατάσταση του Ο157 σε σχέση με τη διαφορά στο χρόνο ακτινοβόλησης Streamer.

Streamer - σύγκριση επίδρασης καταστολής έναντι του O157 με μια ή δύο μονάδες streamer

Το ποσοστό επιβίωσης του Ο157 μετά από 2 ώρες ακτινοβόλησης Streamer ήταν 0,1% για λειτουργία δύο μονάδων σε σύγκριση με 1,8% για λειτουργία μιας μονάδας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η καταστολή ήταν 18 φορές πιο αποτελεσματική. Επιπρόσθετα μετά από 3 ώρες επιβεβαιώθηκε ότι η επίδραση καταστολής ήταν 99,9% τόσο στη λειτουργία μιας μονάδας όσο και στη λειτουργία δύο μονάδων.

* Τα αποτελέσματα λαμβάνονται από επίδειξη αποκλειστικά της συσκευής εκκένωσης Daikin Streamer σε πειραματικές συνθήκες.

O157 με δυνατή τοξίνη και μολυσματικότητα

Ο Ο157 παράγει μια δυνατή τοξίνη που ονομάζεται βεροτοξίνη και προκαλεί κοιλιακό πόνο, αιμορραγική διάρροια και εμετό. Είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα και θανάτους εάν μολύνει νήπια και γηραιότερα άτομα. Επιπρόσθετα η μεταδοτικότητα είναι μεγάλη. Γενική τροφική δηλητηρίαση αναπτύσσεται μόνο σε περίπτωση εισβολής «περίπου 1 εκατομμυρίου» βακτηρίων, ενώ ο Ο157 αναπτύσσει τροφική δηλητηρίαση ακόμα και με μικρό αριθμό «περίπου 100» βακτηρίων.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Εικονικό Κέντρο Εμπειρίας της Daikin

Χρειάζεστε βοήθεια;

Χρειάζεστε βοήθεια;