Skip to main content

Μάθε και εμπνεύσου με την Daikin

Βρες έμπνευση στον κόσμο των αντλιών θερμότητας της Daikin: παρακολούθησε, μάθε και εξερεύνησε πώς οι λύσεις μας μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι σου

Daikin Emura, καλαίσθητη λύση για κάθε σπίτι

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το διαμέρισμα στο κέντρο του Μιλάνου, εκεί που χτυπάει η καρδιά του design και της μόδας της Ιταλίας. Παρατήρησες το νέο λευκό Daikin Emura στον τοίχο; Πρόκειται για έναν κομψό σχεδιασμό που δένει αρμονικά με τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού.

Ενδιαφέρεσαι για περισσότερες μελέτες περίπτωσης;

Περισσότερες πληροφορίες

Μπορείς να βρεις συμβουλές σχετικά με τον τύπο αντλίας θερμότητας που είναι πιο κατάλληλος για το σπίτι σου από έναν εγκαταστάτη της Daikin, από το προσωπικό στο κεντρικό κατάστημα του κατασκευαστή ή από το εργαλείο Σύμβουλος οικιακών λύσεων.

Οι περισσότερες αντλίες θερμότητας συνήθως περιλαμβάνουν μια εσωτερική και μια εξωτερική μονάδα. Κάθε μονάδα παράγει θόρυβο κατά τη λειτουργία, ο οποίος γενικά μετράται σε dBA και κυμαίνεται σε μια κλίμακα από 0 dBA έως 140 dBA.

Κοιτώντας τα επίπεδα θορύβου, θα δεις επίσης να δίνονται προδιαγραφές σχετικά με τη στάθμη ηχητικής ισχύος και τη στάθμη ηχητικής πίεσης.

Στάθμη ηχητικής ισχύος είναι η στάθμη του θορύβου όπως μετράται απευθείας στην πηγή.

Στάθμη ηχητικής πίεσης είναι η στάθμη του θορύβου όπως μετράται σε μια καθορισμένη απόσταση (συνήθως 1,5 - 2 μέτρα) από την πηγή.

Οι εσωτερικές μονάδες των αντλιών θερμότητας Daikin γενικά παράγουν στάθμη ηχητικής πίεσης της τάξης των 30 dBA περίπου, η οποία είναι ανάλογη με τον ήχο που εκπέμπει κάποιος που ψιθυρίζει.

Οι εξωτερικές μονάδες, επειδή διατίθενται σε μεγαλύτερη γκάμα μεγεθών, κυμαίνονται όσον αφορά τις τιμές στάθμης ηχητικής πίεσης μεταξύ 40 dBA και 62 dBA, που είναι συγκρίσιμα με τον ήχο πουλιών που κελαηδούν και ανθρώπων που συζητούν, αντίστοιχα.

Η τυπική διάρκεια ζωής μιας αντλίας θερμότητας είναι, γενικά, μεταξύ 15 και 20 ετών, αλλά εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Για παράδειγμα, από τη συντήρηση. Παρά το γεγονός ότι οι αντλίες θερμότητας έχουν μικρές ανάγκες συντήρησης, ένας ετήσιος έλεγχος από τον εγκαταστάτη σου ή τον πάροχο υπηρεσιών σου θα βοηθήσει να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής τους.

No! Furthermore, our air-to-air heat pumps (also known as air conditioners) can help reduce the symptoms of allergies. Daikin integrates multiple filters in all its air conditioning units: titanium deodorising filters, silver allergen filters and flash streamers remove dust and capture bacteria. With proper air conditioning maintenance, and as long as they are cleaned regularly, these filters will provide cleaner, healthier air for everyone to breathe.

 

Ποια είναι η λειτουργία ενός ιονιστή;

Ένας ιονιστής μπορεί να απομακρύνει τους ρύπους, τα αλλεργιογόνα και άλλα ρυπογόνα από τον αέρα. Με τη χρήση ενός συνδυασμού τεχνολογιών όπως τα ηλεκτροστατικά φίλτρα HEPA, τα φίλτρα ενεργού άνθρακα και ιονιστών, τα συστήματά μας βοηθούν στη σύλληψη και εξουδετέρωση ρυπογόνων καθαρίζοντας σημαντικά τον αέρα.

Τα 5 οφέλη από τη χρήση ενός ιονιστή

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση ενός ιονιστή στο σπίτι ή το γραφείο, όπως:

- Η βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα με την απομάκρυνση ρυπογόνων όπως σκόνη, γύρη, τρίχωμα κατοικιδίων, σπόρια μούχλας και καπνός από τον αέρα.

- Η μείωση συμπτωμάτων αλλεργιών και άσθματος με την απομάκρυνση αλλεργιογόνων από τον αέρα.

- Η μείωση οσμών όπως καπνός,, οσμές μαγειρέματος και χημικά με τη χρήση φίλτρων ενεργού άνθρακα και άλλων τεχνολογιών καθαρισμού.

- Η βελτίωση του ύπνου είναι ένα βασικό όφελος ενός ιονιστή. Δημιουργεί ένα πιο καθαρό και άνετο περιβάλλον για ύπνο απομακρύνοντας ρυπογόνα και αλλεργιογόνα από τον αέρα.

- Η δημιουργία ενός πιο άνετου και ευχάριστου χώρου στο σπίτι ή την εργασία με την απομάκρυνση ρυπογόνων και αλλεργιογόνων από τον αέρα.

Ναι, οι αντλίες θερμότητας μπορούν να συνδεθούν είτε σε παλιά είτε σε νέα θερμαντικά σώματα.

Αν έχεις ήδη θερμαντικά σώματα στο σπίτι σου, οι αντλίες θερμότητας υψηλής θερμοκρασίας ή οι υβριδικές αντλίες θερμότητας (αν αντικαθιστάτε έναν λέβητα αερίου) μπορούν εύκολα να συνδεθούν σε αυτά και να χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες σωληνώσεις, χωρίς να χρειάζεται να αντικατασταθούν τα καλοριφέρ ή να γίνουν πρόσθετες εργασίες.

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τρόποι με τους οποίους ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού μπορεί να μειώσει το κόστος διαβίωσης και τα έξοδα του νοικοκυριού. Αυτοί είναι:

1) Εξοικονόμηση ενέργειας: Ένα σύστημα HRV (που είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξοικονομήσεις χρήματα) βοηθάει με την εξοικονόμηση ενέργειας. Μεταφέρει τη θερμότητα από τον εξερχόμενο αέρα στον φρέσκο αέρα με τρόπο που διατηρεί τη θερμοκρασία σταθερή. Έτσι, μειώνεται η ανάγκη για θερμότητα και εξοικονομείς χρήματα.

2) Μειωμένα φορτία θέρμανσης και ψύξης: Με την εναλλαγή του εξωτερικού αέρα και την απομάκρυνση του στάσιμου εσωτερικού αέρα, το σύστημα εξαερισμού βοηθάει να μειωθούν τα φορτία θέρμανσης και ψύξης ενός συστήματος HVAC. Με τη σειρά του, αυτό επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού HVAC. Και συνεπώς, μειώνονται τα έξοδα συντήρησης.

3) Μειωμένες αλλεργίες και άσθμα: Ένα κεντρικό σύστημα Duco HRV συμβάλλει σημαντικά να μειωθούν τα συμπτώματα αλλεργιών και άσθματος απομακρύνοντας βλαβερά σωματίδια από τον αέρα.

4) Χαμηλό κόστος συντήρησης: Το σύστημα Duco έχει χαμηλό κόστος συντήρησης και κατασκευάζεται από υλικά υψηλής ποιότητας και κορυφαία τεχνολογία, γι' αυτό είναι ανθεκτικό και με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ενδιαφέρεσαι για περισσότερα;