Skip to main content

Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης

Ανακάλυψε τους δικούς μας στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και πώς παρέχουμε προστιθέμενη αξία σε άτομα και στην υγεία τους

Θέα πόλης με πράσινο περιβάλλοντα χώρο

Για τη Daikin, οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ηγετικής της θέσης στον κλάδο. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι ο τρόπος που εργαζόμαστε προς έναν κατοικήσιμο πλανήτη, σήμερα και για τις επόμενες γενιές. Γι' αυτό αναπτύξαμε λύσεις που βελτιώνουν τη ζωή καθημερινά, ενώ διαχειριζόμαστε προσεκτικά το αποτύπωμά μας στον πλανήτη.

Τρία επίπεδα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Στη Daikin, βλέπουμε τρεις διαστάσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR): δημιουργία αξίας για τη Γη, δημιουργία αξίας για τις πόλεις και δημιουργία αξίας για τους ανθρώπους. Δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας σε αυτούς τους τομείς, βασιζόμενοι στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Για τη Γη

Εργαζόμαστε για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα σε μηδενικό ισοζύγιο έως το 2050. Η παραγωγή και η εγκατάσταση των προϊόντων μας θα είναι ουδέτερη από ανθρακούχες εκπομπές, και έως το 2050 στοχεύουμε να παρέχουμε συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και επαγγελματικής ψύξης με ουδέτερες ανθρακούχες εκπομπές, ακόμη και μετά τη χρήση του προϊόντος.

Οι βιώσιμες λύσεις HVAC-R είναι το κλειδί για μια κοινωνία με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής CSR της εταιρείας μας. Οι πρωτοβουλίες κυκλικής οικονομίας περιορίζουν την πίεση στους πόρους, επομένως, ως υπεύθυνη επιχείρηση, εργαζόμαστε για εναλλακτικές με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα έναντι ορυκτών καυσίμων για θέρμανση. Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα που συνδέονται με έξυπνα δίκτυα τα οποία βελτιστοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι αντλίες θερμότητας της εταιρείας μας παρέχουν απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και εργαζόμαστε με αφοσίωση ώστε οι ενέργειές μας να αναφέρουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Επιπλέον, είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στη Λίστα Α του πλαισίου αναφοράς CDP για την κλιματική αλλαγή. Αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε πρωτοπόροι στην περιβαλλοντική διαφάνεια και απόδοση.

Για τις πόλεις

Παρουσιάζουμε την τελευταία τεχνολογία στις αντλίες θερμότητας – γι' αυτό την αγκαλιάζουμε ως μέρος της στρατηγικής CSR της εταιρείας μας. Χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνολογία στο μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού μας, από σπίτια οικογενειών μέχρι ξενοδοχεία και νοσοκομεία. Οι λύσεις θέρμανσης της εταιρείας μας αποτελούν εναλλακτικές χαμηλών εκπομπών άνθρακα αντί για τα συστήματα ορυκτών καυσίμων. Σε μεγαλύτερες εφαρμογές, μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε το κλίμα και να επιτύχουμε τη δημιουργία κτιρίων με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Μέτρα όπως η χρήση ηλιακών πάνελ και φωτισμού LED στα εργοστάσιά μας μάς βοηθούν να ανταποκρινόμαστε στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDG) της εταιρείας μας. Το εργοστάσιό μας στην Οστάνδη, για παράδειγμα, είναι συνδεδεμένο σε ένα δίκτυο ανάκτησης θερμότητας της περιοχής. Αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος του προγράμματος Green Heart, το οποίο βελτιώνει την περιβαλλοντική και κοινωνική απόδοση των εργοστασίων μας.

Για τους ανθρώπους

Ένα τμήμα της κοινωνικής ευθύνης διασφαλίζει ότι αφήνουμε τον πλανήτη σε κατοικήσιμη κατάσταση για την επόμενη γενιά.

Το όραμά μας είναι παγκόσμιο. Εστιάζοντας σε δραστηριότητες που κάνουν την τεχνολογία μας διαθέσιμη σε άλλους κατασκευαστές, συνεισφέρουμε στη μείωση των εκπομπών CO2 σε όλο τον κόσμο.

Ο εξοπλισμός και οι λύσεις της Daikin σχεδιάστηκαν με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας. Δημιουργούμε περιβάλλοντα καθημερινότητας και εργασίας που συμβάλλουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και οικονομικής ανάπτυξης σε κάθε κλίμα. Τα συστήματά μας εξαερισμού και καθαρισμού αέρα αυξάνουν την ασφάλεια και μειώνουν την εξάπλωση βακτηρίων και ιών. Οι λύσεις μας επαγγελματικής ψύξης διασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές αδιάλειπτες αλυσίδες κρύου, βελτιώνοντας την ασφάλεια τροφίμων και μειώνοντας τα απορρίμματα.

Γιατί οι στόχοι βιωσιμότητας έχουν αξία;

Η στρατηγική CSR της εταιρείας μας έχει ως στόχο την ανάπτυξη κορυφαίων παγκοσμίως τεχνολογιών που μειώνουν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Ταυτόχρονα, δημιουργούμε αξία μέσα από έναν υγιεινό, άνετο τρόπο ζωής για τις μελλοντικές γενιές.

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι σημαντική για εμάς

Η Daikin είναι πρωτοπόρος στη βιομηχανία. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ευθύνη όχι μόνο απέναντι στους πελάτες μας, αλλά και στους μετόχους μας, τους συνεργάτες μας και τον κόσμο. Ως επιχείρηση εργαζόμαστε δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία του πλανήτη και όχι στο βραχυπρόθεσμο κέρδος. Η πολιτική της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας μας βρίσκεται στο κέντρο όλων των ενεργειών μας.

Συννεφιασμένος ουρανός
Παιδιά που παίζουν και απολαμβάνουν ενδοδαπέδια θέρμανση