Skip to main content

Η Daikin Europe επενδύει €300 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία εργοστασίου κατασκευής αντλιών θερμότητας για συστήματα θέρμανσης στην Πολωνία

Βρυξέλλες, 7 Ιουλίου, 2022 - Η Daikin Europe N.V. ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 300 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή νέου εργοστασίου στο Λοτζ της Πολωνίας, την πρώτη βάση παραγωγής της Daikin στην χώρα. Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζει οικιακές αντλίες θερμότητας και θα αρχίσει να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2024, επιπρόσθετα με τις υπάρχουσες ευρωπαϊκές βάσεις παραγωγής στο Βέλγιο, τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τη Γερμανία. Αυτή η επένδυση είναι επιπλέον των 840 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνονται στο σχέδιο στρατηγικής διαχείρισης FUSION 25 της Daikin Europe, που ανακοινώθηκε πέρυσι, και των νέων επενδύσεων σε υφιστάμενα εργοστάσια. Έτσι, έως το 2025, το σύνολο των επενδύσεων της Daikin Europe θα ξεπεράσει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο FUSION 25, η Daikin θεωρεί την Ευρώπη περιφέρεια υψίστης προτεραιότητας για την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της θέρμανσης με αντλίες θερμότητας. Ο Toshitaka Tsubouchi, Πρόεδρος της Daikin Europe δήλωσε, «Ως ηγέτιδα εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά αντλιών θερμότητας, η Daikin απαντά στην πρόκληση για την διευκόλυνση της κοινωνικής μετάβασης από τους λέβητες ορυκτών καυσίμων στις αντλίες θερμότητας. Για τον σκοπό αυτό, ενισχύουμε τις δυνατότητες ανάπτυξης προϊόντων και εξυπηρέτησης, ιδρύοντας νέο εργοστάσιο στην Πολωνία. Αυτό το εργοστάσιο θα έχει τη μεγαλύτερη δυναμικότητα στον Όμιλο Daikin Europe ως προς την παραγωγή αντλιών θερμότητας για συστήματα θέρμανσης. Με αυτήν την επένδυση στοχεύουμε στην επίτευξη του μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς σε κάθε μία από τις σημαντικές χώρες».

 

Ο Hiromitsu Iwasaki, Αντιπρόεδρος της Daikin Europe δήλωσε, «Επεκτείνουμε την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας μέσω επενδύσεων κεφαλαίων και αυξημένης απασχόλησης στα υφιστάμενα εργοστάσια αντλιών θερμότητας στην Ευρώπη. Η απόφαση για την κατασκευή αυτού του εντελώς καινούργιου εργοστασίου στην Πολωνία δείχνει ότι η Daikin ανταποκρίνεται σταθερά στην επιταχυνόμενη ζήτηση στην Ευρώπη. Η Πολωνία είναι μία χώρα με μεγάλο αριθμό ειδικευμένων εργατών και το νέο εργοστάσιο θα απασχολεί 1000 άτομα έως το 2025. Οι προσπάθειές μας θα μας επιτρέψουν να παράγουμε 4 φορές τον τρέχοντα όγκο έως το 2025 και να δημιουργήσουν ένα σύστημα παραγωγής με σταθερή προσφορά σε μια γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά. Με αυτό το καινούργιο εργοστάσιο, συνεχίζουμε την στρατηγική εγγύτητας της εταιρίας, που σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα θέρμανσης που πωλούνται στην Ευρώπη κατασκευάζονται στην Ευρώπη.»

 

Την περασμένη δεκαετία, η ευρωπαϊκή αγορά αντλιών θερμότητας αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς, με πωλήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου μονάδων ετησίως το 2021. Ο Patrick Crombez, Γενικός Διευθυντής της Daikin Europe Heating and Renewables δήλωσε, «Με την ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες χάραξαν σαφή πορεία ώστε η Ευρώπη να γίνει μία κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050. Το σχετικό πακέτο για το κλίμα (Fit for 55), καθώς και το πιο πρόσφατο σχέδιο REPowerEU, αυξάνουν την ταχύτητα δράσης για τη μείωση των εκπομπών και την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα στην Ευρώπη. Οι αντλίες θερμότητας παίζουν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη αυτών των φιλοδοξιών, και επομένως αναμένουμε ευρεία χρήση αντλιών θερμότητας κατά τα προσεχή έτη. Έως το 2025, αναμένεται να εγκαθίστανται τουλάχιστον 3 εκατομμύρια αντλίες θερμότητας το χρόνο, το οποίο σημαίνει ετήσιο ρυθμό αύξησης περίπου 30%. Στοχεύουμε στην διατήρηση της ηγετικής θέσης μας επενδύοντας για το μέλλον».

 

Σχετικά με τη Daikin

Η Daikin Hellas ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στην δεκαετία του 1980, ενώ το 2004 ιδρύθηκε το τοπικό γραφείο DAIKIN HELLAS Europe. Το 2006 η DAIKIN HELLAS Europe Γραφείο Ελλάδος μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική του ομίλου της DAIKIN ΕΥΡΩΠΗΣ με την επωνυμία: DAIKIN HELLAS Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς ΑΕ, πιστοποιώντας τη σημαντική της θέση στην αγορά της χώρας. Στόχοι της εταιρείας είναι  η εδραίωσή της ως νούμερο 1 κατασκευαστή συστημάτων κλιματισμού στην αγορά, η προώθηση της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων της, η συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού δικτύου πωλήσεων και η βελτίωση των υπηρεσιών πριν και μετά την πώληση.

Ο αέρας είναι απαραίτητος για την ύπαρξή μας. Ανέκαθεν, αποστολή της Daikin ήταν να κάνει τον αέρα που αναπνέουμε και στον οποίο ζούμε τον καλύτερο δυνατό. Τα καινοτόμα προϊόντα και οι λύσεις μας σχεδιάζονται για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας των ανθρώπων, και για τη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου της θέρμανσης και της ψύξης. Έως το 2025, η Daikin στοχεύει να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας και τον κύκλο ζωής των προϊόντων και λύσεών της.

Daikin Europe N.V.

Η Daikin Europe N.V. είναι θυγατρική της Daikin Industries Ltd. και επικεφαλής πάροχος τεχνολογίας θέρμανσης, ψύξης, αερισμού και καθαρισμού αέρα. Η εταιρία σχεδιάζει, κατασκευάζει και διαθέτει στην αγορά μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού, καθώς και εξατομικευμένες λύσεις για οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς σκοπούς στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Σήμερα, η Daikin Europe N.V. απασχολεί περισσότερους από 12.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 65 μονάδες. Διαθέτει 12 μεγάλες εγκαταστάσεις κατασκευής στο Βέλγιο, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η έδρα της Daikin Europe Group είναι στο Βέλγιο, στην Οστάνδη. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1972 και η παραγωγή στην Ευρώπη ξεκίνησε το 1973. 

Πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων θέρμανσης, ψύξης και αερισμού

Η Daikin Europe βασίζεται σε ένα ισχυρό δίκτυο τεχνικών εγκατάστασης και συνεργατών σε όλες τις περιφέρειες όπου δραστηριοποιείται, χάρη σε περίπου 50 χρόνια ανάπτυξης καινοτόμων και ενεργειακά αποτελεσματικών συστημάτων κλιματισμού. 

Σήμερα, η Daikin Europe είναι επίσης ηγέτης στην αγορά αντλιών θερμότητας στην Ευρώπη και πολύ γνωστή για τις υδρονικές αντλίες θερμότητας Daikin Altherma για εφαρμογές ιδιωτικής θέρμανσης με τις οποίες πρωτοστάτησε το 2006. Με την υψηλή ζήτηση για θέρμανση χαμηλού άνθρακα στην Ευρώπη, αυτές οι αντλίες θερμότητας κατασκευάζονται στα εργοστάσια του Βελγίου, της Τσεχίας και της Γερμανίας.  

Τα τελευταία χρόνια, η Daikin Europe έχει προσθέσει στις γραμμές παραγωγής της ολοκληρωμένες λύσεις για την αγορά ψύξης. Εκτός από τις δικές της καινοτομίες ψύξης, η εταιρία επέκτεινε το χαρτοφυλάκιο και το δίκτυό της μέσω αρκετών εξαγορών.  Το 2016, η Daikin Europe N.V. εξαγόρασε την Zanotti, ιταλική εταιρία κατασκευής λύσεων ψύξης για τη βιομηχανία και τις μεταφορές. Το 2017, ενσωματώθηκε στον όμιλο η Hubbard (Ηνωμένο Βασίλειο), και σε λίγο ακολούθησε η Tewis SmartSystems (Ισπανία). Η πιο πρόσφατη εξαγορά για την ενίσχυση της λιανικής ψυκτικής αλυσίδας ήταν ο παγκόσμιος όμιλος ψύξης AHT Cooling Systems GmbH, με έδρα στην Αυστρία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Contact:   Απόστολος Γεραλής

Company:                  Weber Shandwick

Phone:                       +30 211 75 00 236         

Email:                         Apostolos.Geralis@webershandwick.gr

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε Συνεργάτη

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Χρειάζεστε βοήθεια;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

Εικονικό Κέντρο Εμπειρίας της Daikin

Χρειάζεστε βοήθεια;

Χρειάζεστε βοήθεια;